Petak, 3 svibnja, 2024

Na Tužiteljstvu Srpske da pokrene slučaj Dudaković

Must Read

LAKTAŠI – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ratni zločini, kao ni zločini protiv čovječnosti ne zastarijevaju i da smatra da je sada na Tužiteljstvu Srpske da ponovno pokrene pitanje odgovornosti bivšeg generala Armije BiH Atifa Dudakovića za zločine počinjene nad srpskim stanovništvom u proteklom ratu.

Dodik je, na pitanje da prokomentira činjenicu da je 1. lipnja istekao rok za podizanje optužnice protiv Dudakovića, naglasio da konkretno u tom slučaju postoji niz dokaza.

“Ne mogu da vjerujem da takvi događaji, zločini i djela mogu zastare. Netko je htio da namjerno dovede do ovoga, a to su očito Sud i Tužiteljstvo BiH, o čemu uporno govorimo”, rekao je Dodik novinarima u Maglajanima kod Laktaša.

Dodik smatra da je vrijeme za obračun sa Sudom i Tužilaštvom BiH, koji su zajedno s Visokim sudskim i tužiteljskim vijećem / VSTS /, od svog osnutka potrošili 100 milijuna KM.

On je dodao da je riječ o “aždaji, koja troši novac, o hibridu koji je namješten mimo sustava nasiljem međunarodnog faktora, koji je nametnuo priču o VSTV-u, a ne da to bude funkcionalno iu funkciji onoga što je potrebno u odnosima u BiH i Srpska “.

On je ponovio da BiH nema nadležnosti u pravosuđu, ali da su to pravo nasiljem nametnuli stranci, koji je sada bezočno brane.

“Moramo vidjeti kako ćemo to pitanje rješavati”, istaknuo je Dodik.

Situacija u FBiH neće se odraziti na Republiku Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da bi pojedinci željeli da se situacija iz Federacije BiH / FBiH / u vezi s reformom Ustava prenese na Republiku Srpsku, ali da se to ne može dogoditi.

Dodik je istakao da Republika Srpska poštuje svoj Ustav, koji je inkorporiran u Ustav BiH, i da je ne interesuje kako će pitanje ustava biti riješeno u FBiH.

“Mi poštujemo Ustav Srpske, a kako će oni to riješiti u FBiH, to nas ne zanima. Mogu je ukinu, da je naprave kako hoće, da je podijele u dva dijela, da ništa ne urade s njom, ali to sigurno neće utjecati na poziciju Republike Srpske “, rekao je Dodik novinarima u Maglajanima kod Laktaša.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -