Subota, 28 rujna, 2024

GO HDZ BiH Mostar: Ostvarili smo naše ciljeve

Vrlo

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar sporazum koji su postigli čelni ljudi HDZ-a BiH i SDA nazvao je povijesnim.

Usvajanjem izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH otklonit će se davno utvrđena diskriminacija, a samim tim i ispuniti toliko puta opravdano spomenuta Odluka Ustavnoga suda BiH iz 2010. godine vezana za izborna pravila za Grad Mostar, stoji u priopćenju Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar.

Pregovarački tim Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, dodaje se, ostvario je svoj puni cilj te je osigurao izjednačavanje vrijednosti glasa svih birača na području Grada Mostara, priopćeno je iz te stranke.

Prema sporazumu, 35 mostarskih gradskih vijećnika birat će se iz šest izbornih jedinica šest gradskih područja: Gradsko područje Jugozapad 7, Zapad 4 i Jug 2, odnosno Gradsko područje Stari grad 5, te Sjever i Jugoistok po 2; dok će se preostalih 13 birati s gradske liste Grada Mostara kao jedne izborne jedinice.

Ranije zakinuti birači iz bivše središnje zone Grada Mostara svoje aktivno i pasivno biračko pravo ostvarit će kao i svi ostali kroz gradsku listu, te u izbornim jedinicama gradskih područja Jugozapad ili Stari grad ovisno o pripadnosti mjesnim zajednicama odnosno kojem od navedenih gradskih područja, kao birači iz bivše Središnje zone, gravitiraju.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Na Cetinju snajperom ubijen škaljarac, ubio ga pripadnik kavačkog klana jedim hitcem

Na Cetinju u Crnoj Gori jučer je ubijen Vasko Lješković, visokopozicionirani član škaljarskog klana. Lješković je hicem iz snajpera...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -