Subota, 27 travnja, 2024

Nije podržana inicijativa za smjenu ministra Staše Košarca

Must Read

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije podržao inicijativu za smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca.

Od prisutnih 39 zastupnika, „za“ njegovu smjenu glasalo je 13 zastupnika, 15 ih je bilo protiv, a 11 suzdržano.

Inicijativa za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića dobila je opću, ali ne i potrebnu entitetsku većinu glasaova, tako da će biti upućena Kolegiju Doma na usuglašavanje.

Za Ilićevu smjenu glasovalo je 16 zastupnika, 14 ih bilo protiv, a devet suzdržano.

Zastupnički dom je naime razmatrao zahtjeve za iniciranje glasanja o rekonstrukciji Vijeća ministara BiH, na način da se glasa o smjeni ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca te o smjeni zamjenika ministra civilnih poslova BiH Siniše Ilića.

Zahtjeve su uputili zastupnici: Predrag Kojović, Aida Baručija, Mirjana Marinković- Lepić, Damir Arnaut, Mirko Šarović, Dragan Mektić, Mira Pekić, Branislav Borenović, Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Zukan Helez i Nada Mladina.

U obrazloženju incijative za smjenu ministra Košarca se navodi da je u vrijeme proglašenog stanja nesreće u Federaciji BiH i izvanrednog stanja u Republici Srpskoj ministar Staša Košarac prisustvovao okupljanju u jednom restoranu u Sarajevu, suprotno mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa i sprečavanje širenja zaraze, a koje je propisao Federalni stožer civilne zaštite.

Dodaje se da je svojim neodgovornim ponašanjem ovaj ministar prekšio zakone koji su na snazi za vrijeme stanja nesreće/izvanrednog stanja, zloupotrijebio je svoj položaj i funkciju ministra za nesmetano kretanje u vrijeme policijskog sata.

Za zamjenika ministra civilnih poslova BiH Sinišu Ilića se navodi da je u vrijeme izvanrednog stanja u Republici Srpskoj, u noćnim satima tijekom uskrsnih blagdana organizirao šire okupljanje i slavlje kod svoje kuće, suprotno mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa i sprječavanje širenja zaraze, a koje je propisao Republički stožer za izvanredne situacije RS./Fena/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nitko iz Al Qaede nije došao u WTC tornjeve i izveo žene i djecu. Pa opet ubojstvo 3000 Amerikanaca nije proglašeno genocidom

Dok pišemo ovaj tekst Željko Komšić suborac Al Qaede u BIH govori u UN-u o zlu negiranja genocida u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -