Petak, 3 svibnja, 2024

Mektić i njegovi suradnici terete se zloupotrebu položaja i malverzacije u projektu koji je financirala EU u BiH

Must Read

Suđenje bivšem ministru sigurnosti u Vijeću ministara BiH Draganu Mektiću trebalo bi početi 4. lipnja pred Sudom BiH po optužnici Tužiteljstva BiH za zlouporabu položaja ili ovlasti i nanesenu štetu od 244.764 KM.

Osim Mektića, optužnicom su obuhvaćeni i njegov tadašnji šef kabineta Igor Golijanin, pomoćnik ministra Semir Agić, kao i Edin Garaplija, u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija “Inza” Sarajevo.

Optužnica ih tereti da su zloupotrijebili položaj prilikom realizacije Projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva, koga je financiralo Izaslanstvo EU u BiH u vrijednosti od 198.454 eura.

Optužnica tereti Mektića, Garapliju i Golijanina za kazneno djelo visoke korupcije, koja šteti međunarodnom ugledu BiH, prenosi “Dnevni avaz”.

Osumnjičeni su i za gruba kršenja Zakona o javnim nabavama, Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave u BiH, Zakona o državnoj službi u institucijama BiH i internih propisa Ministarstva sigurnosti prilikom nabave vatrogasne opreme na način pribavljanja nezakonite imovinske koristi.

Prema optužnici, ukupno nanesena šteta je 244.764 KM.

Ovaj postupak zakazan u vremenu od 13 do 16 sati u sudnici broj 6./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -