Petak, 3 svibnja, 2024

Zaboravljeni detalji iz biografije Bakira Izetbegovića

Must Read
Prije više od 20 godina ugledni novinar The New York Timesa Chris Hedges ( dobitnik Pulitzerove nagrade) objavio je tekst o kriminalu Bakira Izetbegovica, koji je u to vrijeme bio direktor Zavoda za izgradnju Sarajeva.

Uvrijeđeni direktor Izetbegović je gromoglasno najavio tužbu kojom ce spasiti ukaljani obraz protiv NYT i Hedgesa pred sudom u New Yorku.
Angažirali i su uglednu americku odvjetničku kuću, čiji je odvjetik doputovao u Sarajevo, gdje je danima prikupljao dokaze za tužbu.

Vasvija Vidović je bila dio advokatskog tima koji je angažirao Izetbegovic.

Između ostalog, posjetili su i redakcije sarajevskih magazina, u kojima su razgovarali o Izetbegovićevom kriminalu.

Kada je misija prokupljanja činjenica nuženih za tužbu zavrsena, americki odvjetnici su savjetovali Izetbegoviću – da ne podiže tužbu jer nema izgleda da može uspjeti pred sudom u New Yorku.

Izetbegović je prihvatio savjet, koji je plaćen cca. 970.000 $.

I da: racun odvjetničkih usluga nije platio Bakir Izetbegovic, vec – Elektroprivreda BiH, na čijem čelu je bio Ethem Bičakčić, jedan od tadasnjih čelnika Izetbegovićeve stranke.

izvor : Senad Pećanin l Facebook

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -