Subota, 4 svibnja, 2024

VUČIĆ: Proglašavam izvanredno stanje u cijeloj Srbiji

Must Read

U Srbiji je proglašeno izvanredno stanje, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, na konferenciji za novinare u Beogradu.

Izvanredno stanje proglašeno je na teritoriji cijele Srbije zbog virusa korona, a odluka stupa na snagu odmah, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

“U Srbiji još nema nijednog smrtnog slučaja od korona virusa, rekao je Vučić i dodao da trenutno ukupno imamo 48 zaraženih.

Kako je rekao, ovog sekunda imamo izvanredno stanje na teritoriji cijele Srbije, a odmah poslije večerašnjeg obraćanja i objave u Službenom glasniku uslijedit će sjednica vlade, na kojoj će biti donijeta uredba o mjerama za vrijeme izvanrednog stanja.

“Donijeli smo tu odluku ne lako, pošto se takva odluka donosi u izuzetnim i posebno kriznim situacijama”, kazao je Vučić.

Dodaje da je danas i najgori dan za Europu, vjerojatno od Drugog svjetskog rata i da je u Italiji umrlo 368 ljudi, u Španjolskoj gotovo 200, a u drugim se dramatično povećava broj umrlih.

“Ali nema nikakve sumnje da u danima koji dolaze da ćemo se s tim suočiti”, rekao je Vučić dodajući da će se nada da rast takvih slučajeva neće biti kao u europskim zemljama zbog čega će biti poduzete najteže mjere.

Vučić podsjeća da je Srbija prošla kroz teške krize, kroz užasnu ekonomsku krizu pošto smo bili na korak do bankrota i da to danas ljudima izgleda kao pjesma, ali da nije bilo lako i da smo sada bili jedna od dvije zemlje u Europi s najvećim rastom.

“Ovo će za nas biti najteža bitka za naš narod bitka za naše stare i bolesne, oni su meta ovog žestoko napada. Moramo čuvati sve ali su oni prije svega meta ovog žestoko napada”, dodao je Vučić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -