Published On: Ned, ožu 15th, 2020

VUČIĆ: Proglašavam izvanredno stanje u cijeloj Srbiji

U Srbiji je proglašeno izvanredno stanje, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, na konferenciji za novinare u Beogradu.

Izvanredno stanje proglašeno je na teritoriji cijele Srbije zbog virusa korona, a odluka stupa na snagu odmah, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

“U Srbiji još nema nijednog smrtnog slučaja od korona virusa, rekao je Vučić i dodao da trenutno ukupno imamo 48 zaraženih.

Kako je rekao, ovog sekunda imamo izvanredno stanje na teritoriji cijele Srbije, a odmah poslije večerašnjeg obraćanja i objave u Službenom glasniku uslijedit će sjednica vlade, na kojoj će biti donijeta uredba o mjerama za vrijeme izvanrednog stanja.

“Donijeli smo tu odluku ne lako, pošto se takva odluka donosi u izuzetnim i posebno kriznim situacijama”, kazao je Vučić.

Dodaje da je danas i najgori dan za Europu, vjerojatno od Drugog svjetskog rata i da je u Italiji umrlo 368 ljudi, u Španjolskoj gotovo 200, a u drugim se dramatično povećava broj umrlih.

“Ali nema nikakve sumnje da u danima koji dolaze da ćemo se s tim suočiti”, rekao je Vučić dodajući da će se nada da rast takvih slučajeva neće biti kao u europskim zemljama zbog čega će biti poduzete najteže mjere.

Vučić podsjeća da je Srbija prošla kroz teške krize, kroz užasnu ekonomsku krizu pošto smo bili na korak do bankrota i da to danas ljudima izgleda kao pjesma, ali da nije bilo lako i da smo sada bili jedna od dvije zemlje u Europi s najvećim rastom.

“Ovo će za nas biti najteža bitka za naš narod bitka za naše stare i bolesne, oni su meta ovog žestoko napada. Moramo čuvati sve ali su oni prije svega meta ovog žestoko napada”, dodao je Vučić.