Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Čović: “Davno je bilo vrijeme za odlazak stranih sudaca…”

Must Read

Nakon današnjeg sastanka rukovodstva Kolegija u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine medijima se obratio i predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović (HDZ BiH)

Upitan oko jučerašnje odluke političkih predstavnika Republike Srpske da zbog stranih sudaca u Ustavnom sudu blokiraju donošenje odluka u državnim institucijama, lider HDZ-a je kazao kako su stavovi ove političke stranke odavno poznati, kako za Ustavni sud, tako i za Ustav BiH.

“Što se mene tiče davno je bilo vrijeme da strani suci odu iz Ustavnog suda, a da bismo došli do toga potreban nam je konsenzus. To je Ustav BiH, traženje konsenzusa”, kazao je Čović.

Nije želio komentirati istup banjalučkog biskupa Komarice o tome kako Republika Srpska otima zemljište Hrvatima jer su stavovi njega i HDZ-a uvijek bili transparentni.

On je kazao kako je kolegij Doma naroda kratko trajao jer je dostavljeni dnevni red naredne sjednice potrebno doraditi i dopuniti.

Za danas najavljeni sastanak s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu, kazao je da on prethodi sastanku s Fahrudinom Radončićem idućeg tjedna, a da se termin sastanka sa SDA upravo dogovara.

“Ovo je takvo vrijeme da trebamo sjesti za sto i razgovarati, a ne komunicirati preko medija”, kazao je Čović, piše Klix.ba.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -