Čović: “Davno je bilo vrijeme za odlazak stranih sudaca…”

Nakon današnjeg sastanka rukovodstva Kolegija u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine medijima se obratio i predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović (HDZ BiH)

Upitan oko jučerašnje odluke političkih predstavnika Republike Srpske da zbog stranih sudaca u Ustavnom sudu blokiraju donošenje odluka u državnim institucijama, lider HDZ-a je kazao kako su stavovi ove političke stranke odavno poznati, kako za Ustavni sud, tako i za Ustav BiH.

“Što se mene tiče davno je bilo vrijeme da strani suci odu iz Ustavnog suda, a da bismo došli do toga potreban nam je konsenzus. To je Ustav BiH, traženje konsenzusa”, kazao je Čović.

Nije želio komentirati istup banjalučkog biskupa Komarice o tome kako Republika Srpska otima zemljište Hrvatima jer su stavovi njega i HDZ-a uvijek bili transparentni.

On je kazao kako je kolegij Doma naroda kratko trajao jer je dostavljeni dnevni red naredne sjednice potrebno doraditi i dopuniti.

Za danas najavljeni sastanak s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu, kazao je da on prethodi sastanku s Fahrudinom Radončićem idućeg tjedna, a da se termin sastanka sa SDA upravo dogovara.

“Ovo je takvo vrijeme da trebamo sjesti za sto i razgovarati, a ne komunicirati preko medija”, kazao je Čović, piše Klix.ba.