Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Zbog prosvjeda i napada na veleposlanstvo u Iraku, Amerika je na Bliski Istok poslala novih 750 vojnika

Must Read

Sjedinjene Države trenutno su rasporedile oko dodatnih 750 vojnika na Bliski istok kao odgovor na nasilne proteste i napad na američko veleposlanstvo u Bagdadu, izjavio je u utorak američki ministar obrane Mark Esper.

 

Esper je u izjavi kazao da je odobrio raspoređivanje pješačkog bataljona iz snaga za brzo reagiranje (IRF) 82. zrakoplovne divizije. Osim trenutnog razmještanja, rekao je Esper, dodatne snage IRF-a spremne su za razmještanje u sljedećih nekoliko dana.

PROSVJEDI I PALJENJE ZASTAVA

Tisuće prosvjednika okupilo se u utorak ispred ograde veleposlanstva SAD-a u Bagdadu, kako bi osudili zračne napade na baze proiranske milicije u Iraku.

Prosvjednici su palili zastave, lomili nadzorne kamere i uzvikivali “smrt Americi”, nakon što su Amerikanci izveli smrtonosni napad na proiransku oružanu skupinu u Iraku.

TRUMP JE OKRIVIO IRAN

Američka vojska u nedjelju je izvela napade protiv militantne skupine Kataib Hezbollah kao odgovor na ubojstvo američkog civila u raketnom napadu na iračku vojnu bazu. Uz transparente “Zatvorite američku ambasadu u Bagdadu” prosvjednici su uzvikivali i “Amerika je veliki sotona”.

Američki predsjednik Donald Trump je za orkestriranje napada na američko veleposlanstvo u Bagdadu okrivio Iran, kazavši kako će za njega odgovornim smatrati službeni Teheran. Iransko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je te optužbe.

 

Kaos u Bagdadu, prosvjednici provalili u američko veleposlanstvo

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -