Subota, 4 svibnja, 2024

INZKOVI ANĐELI: Bunoza, Pavković, Vukšić i Mehmedović pušteni na slobodu, ne smiju napuštati BiH i moraju se javljati u policijsku postaju

Must Read

Valentin Inzko pred sobom ima novi zadatak utjecaja na Tužiteljstvo BIH, ako želi umirati mirne savjesti. Pod uvjetom da savjest još uvijek ima.

Naime Županijski sud u Tuzli izrekao je na danas održanom ročištu mjere zabrane OHR-skupini, nekolicini građna BIH koji su se stavili bili na raspolaganje Vladi Platforme tijekom Udruženog Zločinačkog poduhvata kasapljenja prostora HercegBosne.,  Ivanu Vukšiću, Erni Mehmedović, Ivani Bunoza i Mati Pavkoviću, koji su, prema naredbi Tužiteljstva Tuzlanske županije, uhićeni 19. studenog, nakon čega su pušteni na slobodu, saznaje “Avaz”.

https://www.facebook.com/Poskok.info/videos/2468396003255956/

Podsjetimo, oni se sumnjiče da su, kao dio Global Ispat koksne industrije Lukavac, počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s produženim krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Kako saznaje Avaz, Sud je osumnjičenom Vukšiću izrekao mjeru zabrane poduzimanja poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti u GIKIL-u, odnosno zabranio obavljanje djelatnosti i zabranio članstvo u Nadzornom odboru društva GIKIL, kao i drugih dužnosti u GIKIL-u, koja će trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravomoćnosti presude.

Osumnjičenoj Mehmedović zabranjeno je obavljanje dužnosti tajnika gospodarskog društva GIKIL, kao i drugih odgovornih dužnosti u GIKIL-u, dok je osumnjičenoj Bunoza sud zabranio poduzimanje poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti u GIKIL-u, odnosno zabranio obavljanje djelatnosti i zabranio članstvo u Nadzornom odboru društva GIKIL.

Sud je osumnjičenom Pavkoviću zabranio poduzimanje poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti u GIKIL-u, odnosno zabranio obavljanje djelatnosti i zabranio članstvo u Nadzornom odboru društva GIKIL, kao i drugih dužnosti u GIKIL-u.

Osim navedenog, Sud je zabranio međusobno sastajanje i komuniciranje osumnjičenih te zabranio njihovo sastajanje i komuniciranje s osumnjičenima Pramodom Mittalom, Rajibom Dasom i Parameshom Bhattacharyya.

Također, osumnjičenima Vukšić, Bunoza i Pavković se zabranjuje prelazak državne granice Bosne i Hercegovine. Osim toga, Sud je naredio osumnjičenima da se jednom tjedno javljaju nadležnoj policijskoj postaji.

Almin Dautbegović, odvjetnik osumnjičenog Vukšića, poručio je kako je očito sve prenapuhano.

-U odnosu na ono što se govorilo i pisalo u trenutku uhićenja, ipak je očito da je sve prenapuhano. To zaključuje i Sud danas, kada je odlučivao o prijedlogu pritvora tužitelja, te zaključio kako nema mjesta pritvoru. Istina, određuje mjere zabrane koje nisu poseban teret mom branjeniku jer se on ionako povukao iz ove priče i ne bi imao kontakta ni sa kim i bez ovih mjera – kaže Dautbegović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -