Published On: Sri, stu 27th, 2019

ŽENA KRENULA NA POSAO, A ONDA…:’U mojih 35 godina rada ovo je jedna od najgorih stvari koju sam ikada vidio’

Jedna je Teksašanka pronađena mrtva kraj kuće starijeg bračnog para o kojem je brinula nakon što su je u nedjelju ujutro napale divlje svinje.

Obdukcija potvrdila stravičnu smrt: iskrvarila je nakon napada divljih svinja

Žrtva, 59-godišnja Christine Rollins, na posao u ruralnom području Anahuaca, grada na sjeveroistoku savezne države Teksas, stigla je u šest ujutro dok vani još nije svanulo. 84-godišnjak o kojem je brinula pronašao je njezino tijelo u dvorištu pred kućom kada je gledao kroz prozor zabrinuto se pitajući zašto još nije pozvonila na vrata, piše Vice.

Pozvao je policiju koja je isprva sumnjala da je uzrok smrti povezan s bolešću, te da su njezino tijelo tek kasnije pronašle divlje svinje. Međutim, obdukcija je potvrdila da je Rollins iskrvarila nakon napada divljih životinja.

“Čini se da je izašla iz svog automobila te ga zaključala. Vjerojatno je pokušavala doći do ulaznih vrata kada su, po svemu sudeći, došle ove životinje”, rekao je lokalni šerif Brian Hawthorne.

Medicinski nalazi otkrivaju da je Rollins napalo mnoštvo divljih svinja, a svoje tvrdnje temelje na različitim veličinama ugriza otkrivenim na tijelu žrtve.

“Liječnik koji je vršio obdukciju ne sumnja da su njezinu smrt skrivile divlje svinje. U mojih 35 godina rada ovo je jedna od najgorih stvari koju sam ikada vidio”, rekao je šerif.

Divlje svinje zauzele su dio livade oko kuće starijeg para, a već neko vrijeme predstavljaju problem u okrugu Chambers. Međutim, napadi na ljude iznimno su rijetki. Divlje svinje jedne su od najdestruktivnijih vrsta u Sjedinjenim Američkim Državama i već dugo predstavljaju problem teksaškim farmerima.

Svake godine naprave štetu od otprilike 1,5 milijardi američkih dolara, kaže američki Odjel za poljoprivredu. Uništavaju usjeve i imovinu, jedu ugrožene vrste, te šire bolesti. Procjenjuje se da od oko 6 milijuna divljih svinja u SAD-u otprilike polovica živi u Teksasu, prenosi 100posto.