Nedjelja, 16 lipnja, 2024

KOJA PANIKA I ZBRKA U MVP, PRAVDAJU SE NOVIM PRIOPĆENJEM: Iz MVP-a kažu kako je Brkić tražio inspekciju zbog slučaja Mlinarević

Must Read

 

Inspekcijski nadzor u slučaju imenovanja veleposlanice BiH u Republici Češkoj Martine Mlinarević Sopta zatražio je zamjenik ministra inostranih poslova BiH Josip Brkić, a ne ministar, niti Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Zamjenik ministra je dopis Upravnom inspektoratu Ministarstvu pravde BiH u kojem traži inspekcijski nadzor sačinio u skladu sa svojim ingerencijama, ali se radi o njegovoj ličnoj inicijativi.

Ministarstvo je u slučaju ovog imenovanja postupilo po odluci Predsjedništva BiH o imenovanju ambasadora, čija je to isključiva ustavna nadležnost. MVPBiH smatra da nijedna institucija nema nadležnost da onemogućava ili usporava Predsjedništvo BiH u izvršavanju svojih obaveza u skladu sa Ustavom BiH.

Nakon svih provedenih procedura veleposlanica Martina Mlinarević Sopta dobila je agreman od Republike Češke, a po pitanju nesuglasnosti njenog stepena obrazovanja i Pravilnika o sistematizaciji u MVPBiH sačinjena je zabilješka koja je dostavljena Predsjedništvu BiH.

Nesporazum u vezi s adresom s koje je prijava poslana nastao je u internoj komunikaciji unutar Ministarstva, priopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVPBiH.

TEMELJEM ODLUKE PREDSJEDNIŠTVA BIH MVPBiH zatražilo inspekcijski nadzor procesa imenovanja veleposlanika u Češkoj

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Soroševi mediji počeli su objavljivati nefotošopiranog Zelenskog. U globalnom poretku WOKE terorizma do sada je to značilo kraj nekog projekta…

 KIJEV će sutra održati mirovne pregovore s Rusijom ako se Moskva povuče s cjelokupnog ukrajinskog teritorija, rekao je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -