Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Naser Orić: Bolje da me pomilovao Budimir nego Kačavenda!

Must Read

SARAJEVO – Sarajevski odvjetnik Vasvija Vidović demantirala je tvrdnje Tužiteljstva BiH da je među osuđenicima koji su dali novac za pomilovanje i Naser Orić.
Kao njegova dugogodišnja braniteljica Vasvija Vidović za Slobodnu Bosnu kaže da je molbu za pomilovanje Orića, zajedno s obimnom dokumentacijom, predala krajem rujna 2011., a da je predsjednik Federacije BiH odluku donio tri mjeseca kasnije.
Vidovićeva pojašnjava da je Naser Orić osuđen u lipnju 2009. na dvije godine zatvora, zbog nedozvoljenog držanja oružja i streljiva, ali da je istodobno oslobođen krivnje po optužnici koja ga je teretila za iznudu. Budući da je prethodno skoro sedam mjeseci proveo u pritvoru, Orićeva je odvjetnica uložila apelacije Ustavnom sudu Federacije i Ustavnom sudu BiH (koje su u međuvremenu usvojene), zbog kršenja ljudskih prava i diskriminacije njenog branjenika.
Vasvija Vidović dodaje i da mu je, unatoč činjenici da je Naser Orić jedini osuđenik u Federaciji koji je proveo u zatvoru sedam mjeseci zbog nedozvoljenog držanja oružja (maksimalna je kazna iznosila pola godine), odlukom Živka Budimira ostatak kazne preinačen na četiri godine uvjetne osude.
Naknadno smo kontaktirali i samog Orića, koji je na pitanje da li je kupio slobodu dao kratki komentar.
“Bolje da me pomilovao general Živko Budimir nego Vasilije Kačavenda”, odgovorio je, kroz smijeh Naser Orić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Izglasana nova vlada Srbije. Vulin jedan od potpredsjednika, Dačić ministar MUP-a

ZASTUPNICI Narodne Skupštine Srbije danas su izglasali novu vladu na čijem će čelu biti premijer Miloš Vučević. Za novu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -