Petak, 3 svibnja, 2024

Dodik: OHR je nametnut i lažan kompromis na štetu Srba

Must Read

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je danas u Banjaluci da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske u funkciji obrane Srpske, njenih prava, nadležnost i obaveza potvrđenih Daytonskim mirovnim sporazumom, a najviše njegovim aneksom četiri.

– OHR i zemlje koje su ga podržavale nametali su rješenja koja su nazivali kompromisom. Sada znamo da je to lažan kompromis na štetu Srba i zato je vrijeme da se podvuče crta da vidimo gdje smo bili 1995, a gdje sada skoro 25 godina poslije – rekao je Dodik u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je podsjetio da je cilj “reformi” bio jačanje državnosti BiH, te da od njih ne žive bolje Srbi, Hrvati i Bošnjaci, nego samo stranci koji imaju visoke plaće.

– Pitam vas da li su reforme i zakoni koji su nametani donijeli boljitak BiH, da li smo zadovoljniji pravosuđem koje je nametnuo visoki predstavnik i da li je od početka bilo zavisno od različitih centara moći. Provodeći selektivnu pravdu pravosuđe je dovelo do još veće podijeljenosti – rekao je Dodik, piše RTRS.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -