Subota, 18 svibnja, 2024

Prosvjedno pismo UN-a u BiH zbog izjava bivšeg veleposlanika Ivice Dronjića

Must Read

“Iskreno se nadamo da je izjava veleposlanika Dronjića izoliran slučaj i ne predstavlja službeni stav Ministarstva vanjskih poslova i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine”, kaže se u UN-ovom dopisu Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Ured Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini reagirao je na izjave bivšeg veleposlanika Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama Ivice Dronjića koje je dao u Danu uživo na N1 23. rujna.

Ivica Dronjić je, između ostalog, govorio i o svom viđenju trenutnog položaja naše zemlje u Ujedinjenim nacijama i političkog ugleda.

“Naš rejting u UN-u je takav, naš regionalni koordinator kod nas ovdje u Sarajevu je iz Moldavije. Znači, Moldavija nam je postala Zapad”, kazao je Dronjić što je izazvalo oštru reakciju iz Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini.

Naime, iz Ureda Ujedinjenih nacija u BiH danas je na adresu Ministarstva vanjskih poslova BiH stiglo prosvjedno pismo u kojem traže objašnjenje za Dronjićeve izjave.

“Željeli bismo naglasiti da su, kao organizaciji koja pridaje najveći značaj svom odnosu sa svih svojih 193 države članice i koja je uspostavljena na premisi punog poštovanja ravnopravnosti i ljudskih prava, takve izjave neprihvatljive. Bosna i Hercegovina je izuzetno vrijedan partner i doprinosi radu Ujedinjenih nacija,” navodi se u dopisu koji predstavlja svojevrstan presedan ove vrste.

Napominju da su u posljednje četiri godine UN i BiH uspostavili i održavaju vrlo uspješno partnerstvo u sklopu UN-ovog razvojnog programa u BiH (UNDP), što je rezultiralo ukupnim ulaganjem od 250 milijuna američkih dolara namijenjenih za poboljšanje života BH građana.

“Iskreno se nadamo da je izjava veleposlanika Dronjića izoliran slučaj i ne predstavlja službeni stav Ministarstva vanjskih poslova i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine”, kaže se u UN-ovom dopisu Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Ivica Dronjić je sa mjesta veleposlanika BiH pri Ujedinjenim nacijama smijenjen u veljači ove godine po nalogu predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića. Na njegovo mjesto Komšić je imenovao Svena Alkalaja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

KONAČNO SE SLAŽEMO SA ZUCKERBRGOM: Facebook smatra Fra Milu Babića opasnim pojedincem, dijelom opasne organizacije ?

Nakon što smo objavili tekst "Daidžansko Zlo u Bosni, prikaz lika i djela Mile Fra Babića" od Facebooka smo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -