Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otputovao je u Pariz na komemoraciju i sahranu nekadašnjem francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu bez suglasnosti svih članova Predsjedništva BiH, priopženo je iz Ureda srpskog člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika. U priopćenju se navodi da je nota Veleposlanstva Francuske u BiH s pozivom na komemoraciju i sahranu Chiracu došla u […]

" />
Published On: Pon, ruj 30th, 2019

DODIK: Džaferović bez suglasnosti Predsjedništva otputovao u Francusku

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otputovao je u Pariz na komemoraciju i sahranu nekadašnjem francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu bez suglasnosti svih članova Predsjedništva BiH, priopženo je iz Ureda srpskog člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika.

U priopćenju se navodi da je nota Veleposlanstva Francuske u BiH s pozivom na komemoraciju i sahranu Chiracu došla u Predsjedništvo BiH i u ured srpskog člana Predsjedništva, nakon čega su druga dva ureda bez usuglašavanja organizirala putovanje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Džaferović je na put otišao jučer i čak se u Beču susreo s Željkom Komšićem, dodaje se u priopćenju.

Reagujući na netočne i tendeciozne navode u pojedinim sarajevskih medijima, u priopćenju je navedeno da je sve učinjeno s očekivanjem da ured srpskog člana samo pokrije već donesenu odluku.

“To smatramo nekorektnim. Smatramo nedostojnim to čime se koriste pojedini mediji, ali i politički akteri koji ne prezaju od toga da čak i od sahrane bivšeg predsjednika jedne strane države prave senzaciju”, navedeno je u priopćenju iz Ureda srpskog člana Predsjedništva BiH./HMS/