Petak, 3 svibnja, 2024

Australija se pridružuje anti-iranskoj floti koju predvodi SAD… u ime nacionalne sigurnosti i ekonomskih interesa

Must Read

“Vlada je odlučila kako je u nacionalnom interesu Australije dati svoj doprinos, zajedno s našim međunarodnim partnerima” rekao je u srijedu ujutro premijer Scott Morrison, “naš će doprinos biti ograničen.”

Sljedeći SAD-a i Veliku Britaniju, bivša britanska kolonija ove će godine ojačati koaliciju sa zrakoplovom za pomorski nadzor P-8A Poseidon, a sljedećeg siječnja će otpremiti fregatu za najmanje šest mjeseci patrole, ministrica vanjskih poslova Marise Payne i ministrica obrane Linda Reynolds rekle su u izjavi.

Uz ovaj ‘ograničeni’ doprinos, također su odlučili pružiti obavještajnu i drugu pomoć, jer se SAD suočava s uzaludnom bitkom pokušavajući prikupiti potporu za svoju inicijativu „pomorske policije“. Prije toga su se samo Velika Britanija i Izrael dobrovoljno javili za borbu protiv iranske prijetnje, nakon niza misterioznih napada na naftne tankere koje su Iran i Velika Britanija pripisale Teheranu, te nekoliko recipročnih napada na brodova.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -