Utorak, 7 svibnja, 2024

ZKHS izradio prijedlog ustavnih promjena i reorganizacije Bosne i Hercegovine

Must Read

Na poziv američkog veleposlanika u BiH Patricka Moona, Zavičajni klub hercegovačkih studenata (ZKHS) odlučio se, kao nevladina, nezavisna i apolitična udruga, izraditi prijedlog ustavnih promjena i reorganizacije Bosne i Hercegovine.
ZKHS utemeljen je 1995. godine, i od tada, pa sve do danas, prati razvoj cijelog društva na području Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, i u skladu s tim Predsjedništvo objavljuje priopćenja, upućuje pozive studentima i građanima, organizira javne tribine, pokreće peticije, podnosi prijedloge i slično. Potaknuti jako lošim stanjem države Bosne i Hercegovine, a posebno Federacije Bosne i Hercegovine, kao i određenim nepravilnostima u Ustavu i izbornim zakonima BiH, sekcija ZKHS-a koja prati društveno – politička zbivanja, u suradnji sa Predsjedništvom ZKHS-a, nudi rješenje kroz pravno – političko, gospodarsko i teritorijalno uređenje.
Prilikom izrade ovog prijedloga, nastojalo se u obzir uzeti što više faktora koji imaju utjecaj na stanje društva, politike, gospodarstva, obrazovanja i ostalog u Bosni i Hercegovini.
Zavičajni klub hercegovačkih studenata primjereno se osvrnuo na aktualnu temu rekonstrukcije Bosne i Hercegovine, a relevantnim pravnim stručnjacima i političkim subjektima ponudio razmišljanja koja sadržavaju minimum svih onih prava za čija se ostvarenja ZKHS, legitimno i legalno već zalagao, a što je potvrđeno kroz njegov rad.
Na linku USTAVNE PROMJENE I REORGANIZACIJA BOSNE I HERCEGOVINE možete u cijelosti pročitati prijedlog.
zkhs.hr l poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -