Nedjelja, 29 rujna, 2024

Lagumdžija: U vrhu SDP-a imate ljude koji rade za obavještajne službe iz susjedstva

Vrlo

“Neću vam govoriti imena, kada mi neko jednom zakuca i bude tražio imena, reći ću. Imam dokaze koji će biti predočeni ako budu nekome trebali. Imate ljude u vrhu SDP-a koji su na vezama sa stranim obavještajnim službama iz susjedstva”, kazao je danas u programu N1 Zlatko Lagumdžija, bivši predsjednik SDP-a i jedan od osnivača SPD-a.

“Najvažnije je da sam naučio da do kraja života budem jedno te isto – student, da učim. Ja nisam osnivač SPD-a, ja sam jedan od osnivača”, kazao je Lagumdžija i dodao:

“Imali smo sjednicu povodom predsjedavanja našeg Ive Komšića. Ja se brinem za to da probamo okupiti sve što vrijedi u ovoj zemlji, da imamo društvo zajedničkih vrijednosti. Svjesni smo da su naše svađe smiješno male u odnosu na probleme koje ova zemlja ima. Odgovornost najveću snosi onaj ko sjedi na vrhu piramide. Ja sam rekao da svi trebamo otići prije izbora ukoliko nešto ne napravimo i ja sam otišao”.

 

Jeste li u komunikaciji sa Nerminom Nikšićem?

“Ne, ne nosim nikakvu komunikaciju, mislim da je on upropastio SDP i on je jedno od mojih najvećih razočarenja, u tehnokratskom smislu se potpuno izgubio”, kazao je Lagumdžija u razgovoru za N1.

 

Šta je najlošije u SDP-u trenutno?

“Mislim da je SDP izgubio multietnički karakter. Potpuna deintelektualizacija kadra SDP-a, prije sedam godina naš ekonomski program je izlagao predsjednik Akademije nauka, Božo Matić. Prošle godine je izlagao jedan nedovršeni student”, smatra Lagumdžija.

 

Dodao je da trenutno u SDP-u postoje ljudi koji su na direktnim vezama sa obavještajnim službama iz susjedstva.

“Čovjek mi je jedan skrenuo na to pažnju, kaže ‘Znaš kako zovu šifriranog agenta u SDP-u? M-3’. Imaju neka trojica kažu koji direktno tamo rade za njih, da šalu pretvorimo u zbilju. Da, dobro ste me čuli. Neću vam govoriti imena, kada mi neko jednom zakuca i bude tražio imena, reći ću. Imam dokaze koji će biti predočeni ako budu nekome trebali. Imate ljude u vrhu SDP-a koji su na vezama sa stranim obavještajnim službama iz susjedstva”.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Potpisan ugovor vrijedan 500.000 KM: U Ljubuškom se gradi prva Sigurna kuća u ŽZH

U Ljubuškom uskoro kreće izgradnja Sigurne kuće – skloništa za žrtve nasilja u obitelji i osobe koje uslijed životnih...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -