Petak, 3 svibnja, 2024

ZLOČIN U SARAJEVSKOM HOTELU Amerikanac Husein Mutapčić ubio recepcionerku Dinku

Must Read

Sarajevski istražitelji polako sklapaju kockice zločina koji je jutros otkriven u hotelu “Alem” u sarajevskom naselju Vrace. Kako saznaje Avaz, završen je uviđaj, a ubijena je recepcionerka hotela. Nju je ubio američki državljanin porijeklom iz BiH, s kojim je bila u vezi.

Muškarac je, navodno, i odsjeo u tom hotelu. Kako je sarajevskom listu otkrio izvor blizak istrazi, 60-godišnji Husein Mutapčić, koji nema prijavljeno prebivalište u našoj državi, ubio je uposlenicu hotela Dinku, koja je poprilično mlađa od njega.

Istražitelji utvrđuju motiv, a za sada smatraju da se radi o ljubomori.

Uviđajna ekipa, naime, već je sačinila skicu lica mjesta, a, prema neslužbenim informacijama od izvora bliskog istrazi, muškarac i žena pronađeni su mrtvi pored šanka u donjem dijelu hotela.

Informaciju Operativnom dežurstvu MUP-a Kantona Sarajevo dojavile su kolege iz Federalne uprave policije, a odmah su na lice mjesta upućeni istražitelji za krvne i seksualne delikte.

Pored muškarca, prema preliminarnim informacijama, navodno je pronađen pištolj kojim je zločin počinjen te najmanje dvije čahure, koje su izuzete i bit će poslane na vještačenje./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -