Ponedjeljak, 1 srpnja, 2024

“MOSTARSKE MAME” Federalno tužiteljstvo preuzelo slučaj dječjeg zlostavljanja

Must Read

Federalno tužiteljstvo, kako doznaje Republika, preuzelo je predmet u mostarskom slučaju zlostavljanja djece od strane oca, a na što je mjesecima ukazivala majka putem Facebook profila ‘Molitva majke’, što je bilo i povodom velikog prosvjeda potpore u Mostaru, objavio je portal Republikainfo.com.

Općinski sud u Mostaru ukinuo je zaštitnu mjeru zabrane-približavanja djeci, ocu iz Mostara protiv koga je vođena istraga za nasilje u obitelji, odnosno za kazneno djelo ‘Bludne radnje’, iako federalno Tužiteljstvo još nije donijelo odluku u ovom slučaju, prethodno je izvjestio Dnevni list.

Općinski sud Mostar donio je odluku o ukidanju zabrane po zahtjevu oca dvije djevojčice, odnosno odvjetničkog ureda koji ga zastupa – Josip Muselimović, Zdravko Rajić i Ana Primorac. Oni su polovicom travnja zatražili ukidanje zaštitnih mjera koje je ranije donio ovaj sud, a kojima je bilo zabranjeno približavanje djevojčicama u svakoj prilici i na svakom mjestu i to na udaljenosti ne manjoj od 50 metara.

Prethodno je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije odbilo prigovor o obustavi istrage za kazneno djelo ‘Bludne radnje’, a koje se veže za ovaj slučaj zbog koga su održane dvije prosvjedne šetnje majki u Mostaru. Nakon takve odluke glavnog županijskog tužitelja Odvjetnički ured Nade Dalipagić i Jelene Dalipagić-Crnjac koji zastupa majku i djecu uložio je prigovor federalnom Tužiteljstvu u Sarajevu koje je uvažen.

Podsjetimo da je Tužiteljstvo HNŽ-a obustavilo istragu protiv oca, a po prijavi majke, njegove bivše supruge, s kojom je u braku dobio dvije djevojčice.

Na odluku o obustavljanju istrage upućena je pritužba, a federalno tužiteljstvo zaključilo je da ista pruža dovoljno osnova i razloga za poduzimanje mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Ovo je slučaj koji i dalje bruji u mostarskim kuloarima. Naime, majka ove dvije djevojčice podprofilom ‘Molitva majke’ u Facebook skupini ‘Mostarske mame’, objavljivala je potresna pisma u kojima tvrdi da njene djevojčice trpe seksualno zlostavljanje od oca, njenog bivšeg supruga. Majka se u istima obraća odvjetnicama koji zastupaju njezina bivšeg supruga, ali i socijalnim radnicima koji, prema njezinim riječima, nisu zaštitili njezinu djecu.

Nakon što su njena pisma prenesena u medije, slučaj je “eksplodirao” ne smao u Mostaru nego i u cijeloj regiji. Nakon ovoga uslijedila je reakcija mostarskog Centra za socijalni rad iz kojeg tvrde da su njihovi djelatnicu u konkretnom slučaju postupili profesionalno i u cilju zaštite djece te da majka “ne govori istinu”, a u konačnici i županijsko tužiteljstvo obustvilo je istragu protiv oca zaključujući kako za istu nema osnove.

I nakon ove posljednje vijesti, također putem Facebooka, oglasila se majka otvoreno kritizirajući istražitelje Tužiteljstva za koje je ustvrdila i da su sami bili potreseni izjavama djevojčice.

Nakon što je majka svoj predmet predala odvjetničkom uredu ugledne mostarske odvjetnice Nade Dalipagić, a sada i Federalno tužiteljstvo, jasno je da će ovaj slučaj imati sudski epilog.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Počinje Liga mjesnih zajednica Širokog Brijega

U ponedjeljak počinje 23. izdanje Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega – Ožujsko 2024. Početak MNL MZ najavljen je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -