Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

HSPF osuđuje neprofesionalno izvještavanje FTV-a o Simuliranom parlamentu 2019.

Must Read

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) oštro osuđuje izvještavanje novinarke Maje Popović sa Federalne televizije (FTV) o Simuliranom parlamentu 2019. zbog izrazito pristranog, neobjektivnog i tendencioznog priloga.

Bilo nam je iznimno zadovoljstvo što je naš tradicionalni projekt „Simulirani parlament“ popraćen od strane javnih servisa (BHRT, FTV) te od niza medija i novinskih agencija kojima ovim putem još jednom zahvaljujemo na korektnom izvještavanju. Međutim, jednako tako uvelike smo razočarani neprofesionalnim izvještavanjem Federalne televizije s ovoga događaja, koje je ispunjeno netočnim informacijama i subjektivnim stavovima, što bi za javni medij trebalo biti nedopustivo.

Da se ne radi o slučajnoj pogrešci, razvidno je iz nastavka priloga u kojemu novinarka samovoljno tumači i određuje značenje stavova koje su izrekli predstavnici organizacija te ih, ponovno selektivno, pripisuje pojedinim političkim akterima, što je u direktnoj suprotnosti sa osnovnim novinarskim načelima.

Upečatljiv je i kraj priloga koji završava riječima: Zbog ovakvih stavova, definitivno smo sigurni da se politička situacija u Bosni i Hercegovini neće uskoro promijeniti.

Ne ulazeći u to je li ovo pojedinačan stav spomenute novinarke ili stav cjelokupnog javnog servisa FTV-a, budući da je „definitivni“ zaključak iznesen u množini, čvrsto smo uvjereni kako zadaća javnih servisa i njegovih djelatnika nije donošenje zaključaka ni proricanje budućnosti, već istinito, vjerodostojno i objektivno informiranje gledatelja na kojima ostaje donošenje zaključaka i kreiranje mišljenja.

Rado bismo povjerovali kako se ipak radi o slučajnim pogreškama, ali sve navedeno svjedoči upravo suprotno. Još jednom izražavamo žaljenje zbog ovakvog selektivnog izvještavanja te neprimjerenih i nepotrebnih komentara iznesenih u prilogu, a pogotovo što je dopušteno prikazivanje istih na jednom od javnih servisa u BiH.

Cjelokupan prilog dostupan je na linku.

Federalna televizija prezire Hrvate. To su nam još jednom potvrdili

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

NAVIJAČKE OSVETE NE PRESTAJU? Travnjak stadiona Rođeni uništen kiselinom bačenom iz drona

Nepoznate osobe su po neslužbenim informacijama sinoć dronom uništile teren na stadionu Rođeni, domu FK Velež, piše Sportsport.ba. Oštećenja su vidljiva,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -