Nedjelja, 19 svibnja, 2024

A Šri Lanka? CZM: Nema konkretnog razloga

Must Read

Mostar — Iz Centra za mir i multietničku suradnju Mostar, kazali su za mostarski portal bljesak.info da “nema konkretnog razloga zbog kojeg most nije svijetlio” u bojama zastave Šri Lanke, nakon strašnog terorističkog napada za Uskrs u toj zemlji.

“Nema konkretnog razloga. Vjerojatno je u pitanju tehnička priroda. No, moguće je da će most zasvijetliti u znak podrške Šri Lanke”, potvrđeno je iz mostarskog Centra za mir.

Ova NVO, koju godinama vodi bivši gradonačelik Mostara i poduzetnik Safet Oručević, u zadnje vrijeme je u više navrata “bojila” Star most u Mostaru bojama zastava zemalja u kojima su se dogodili teroristički napadi ili druge katastrofe.

Posljednje “bojenje” Starog mosta upriličeno je u rekordnom roku nakon tragičnog požara na katedrali Notre Dame u Parizu, kada je simbol Mostara osvijetljen francuskom “trobojkom”.

Stari most je u skorije vrijeme zasvijetlio i u bojama zastave Novog Zelanda, gdje se nedavno dogodio teroristički napad u džamijama – podsjećaju kolege sa portala bljesak.info.

Javnost do sada nije bila informirana o tome ko i na koji način, te uz koje kriterije donosi odluke o “bojenju” Starog mosta, kao ni da li za tako nešto postoje adekvatna odobrenja iz Grada. Odavanje počasti gradovima i državama u kojima su se dogodili napadi ili katastrofe svakako valja pozdraviti, ali bi u svemu ovome trebalo biti malo više transparentnosti, kako se ne bi događali propusti, kao u slučaju napada na Šri Lanku.

(StarMo)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -