Utorak, 28 svibnja, 2024

SAD čestitale Hrvatskoj: Vaša predanost NATO-u proširila je mir u regiji

Must Read

Predanost Hrvatske NATO-u tijekom posljednjih deset godina značajno je proširila mir i prosperitet u cijeloj regiji, Europi i svijetu i pohvaljujemo hrvatsku vladu na izvrsnoj vojnoj suradnji, objavili su danas iz veleposlanstva Sjedinjenih Država u Hrvatskoj povodom 10. godišnjice članstva u NATO-u.

Na današnji dan prije deset godina Hrvatska se pridružila NATO-u. Od tada Hrvatska čvrsto preuzima obaveze članstva na više frontova. Naši vojnici služe rame uz rame u Afganistanu, Poljskoj i Kosovu. Doprinosi Hrvatske međunarodnoj sigurnosti nisu ograničeni samo na NATO.

Na primjer, Hrvatska je nedavno značajno doprinijela mirovnoj misiji UN-a u Libanonu. Nastavit ćemo biti partneri u misijama NATO-a kao što su “Ojačana prednja prisutnost” na Baltiku i “Odlučna potpora” u Afganistanu te pohvaljujemo hrvatsku vladu na izvrsnoj vojnoj suradnji. NATO je danas jak zbog zajedničkih vrijednosti koje dijele Hrvatska, Sjedinjene Države i ostale članice – poručuju iz veleposlanstva, prenosi Večernji list

Hrvatska se iz vlastite teške povijesti devedesetih godina prošlog stoljeća pojavila kao stvarni doprinositelj regionalnoj stabilnosti i međunarodnoj sigurnosti, dodaju.

– Predanost Hrvatske Savezu tijekom posljednjih deset godina značajno je proširila mir i prosperitet u cijeloj regiji, Europi i svijetu – kažu i zaključuju: – Zadovoljstvo nam je proslaviti ovu važnu točku u povijesti Hrvatske i NATO-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -