Srijeda, 18 rujna, 2024

SARAJEVO Bošnjački političari, predvođeni Izetbegovićem i Lagumdžijom, na poziv reisa Kavazovića, na šerijatskoj obnovi

Vrlo

Duhovna obnova muslimana djelatnih u politici i društvu održana je danas uz namaz, molitvu političara muslimana u Begovoj džamiji i predavanje u Islamskom centru u Sarajevu. Reis Kavazović svim muslimanima djelatnicima u društvenom i političkom životu u BiH, uputio je poziv na duhovnu obnovu kao pripravu za nadolazeći blagdan Kurban Bajrama.

Na duhovnu obnovu, po pozivu reisa, odazvali su se brojni bošnjački dužnosnici  muslimani, svih razina vlasti, a okupljene dužnosnike predvodio je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Programu  obnove šerijatskih vrijednosti prethodila je džuma koju je u Begovoj džamiji predvodio reis Kavazović.

Prilikom predavanja, rektor  fakulteta Islamskih nauka g.Tanjić je ukazao na važnost svijesti u oblikovanju društva.

„Biti političar na bilo kojoj razini odgovoran je poziv pun izazova koje nije lako nositi. Budući da sam rodom iz ovog džemata, pratim što se događa u Bosni i Hercegovini i želim vam odati priznanje za sve što činite za dobrobit Islama u BiH, istaknuo je na predavanju rektor Tanjić.

Program je završen zajedničkim druženjem.

NAPOMENA: Ova vijest je lažna! Kakvu emociju u vama izaziva ova vijest? Budite iskreni.

A sad pročitajte ovu vijest:

SARAJEVO Hrvatski političari, predvođeni Čovićem, na “duhovnoj obnovi”

Duhovna obnova katolika djelatnih u politici i društvu održana je danas uz Svetu misu u katedrali Srca Isusova i predavanje u Svećeničkom domu u Sarajevu. Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić svim katolicima djelatnicima u društvenom i političkom životu u BiH, uputio je poziv na duhovnu obnovu kao pripravu za nadolazeći blagdan Uskrsa.

Na duhovnu obnovu, po pozivu kardinala Puljića, odazvali su se brojni hrvatski dužnosnici svih razina vlasti, a okupljene dužnosnike predvodio je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

Programu duhovne obnove prethodila je Sveta misa, koju je u katedrali Srca Isusova predslavio, uz koncelebraciju svećenika, kardinal Puljić. U propovijedi kardinal Puljić je govorio o važnosti oprosta.

„Opraštati znači postići unutarnju slobodu“, poručio je kardinal Puljić. „Cilj korizmenog okupljanja je rast u vjeri“, poručio je okupljenima na duhovnoj obnovi djelatnih u politici i društvu kardinal Vinko Puljić.

Prigodno predavanje u dvorani Svećeničkog doma u Sarajevu, održao je dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

Prilikom predavanja, rektor Tanjić je ukazao na važnost svijesti u oblikovanju društva.

„Biti političar na bilo kojoj razini odgovoran je poziv pun izazova koje nije lako nositi. Budući da sam rodom iz ove biskupije, pratim što se događa u Bosni i Hercegovini i želim vam odati priznanje za sve što činite za opstanak Hrvata u BiH i dobrobit svih ostalih naroda u ovoj zemlji”, istaknuo je na predavanju rektor Tanjić.

Program je završen zajedničkim druženjem u dvorani Svećeničkoga doma./HMS/

  • Čini li vam se ova vijest nedoličnom za modernu europsku sekularnu demokraciju kakvoj težimo?
  • Ako se Hrvati u BIH bore opstati kao politička nacija, zašto se naši lideri deklariraju kao prosta molitvena zajednica?
  • Ako pak imaju duhovne potrebe, zašto je onda to vijest za političku javnost?
  • Je li BIH društvo u kojem je religija odvojena od države ili je na snazi još uvijek redodržava?
  • Do kada će pojedinci unutar klera koji zloporabe ugled Crkve, upravljati našim političarima? Rim im nije dao ovlasti za to. Ni biskup im nije dao ovlasti za to.
  • Do kada će   takvi isti, zlorabeći ugled Crkve, postavljati urednika BHRT-a? Rim im nije dao ovlasti za to. Ni biskup im nije dao ovlast za to.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Obljetnica pokušaja oslobođenja Mostara od strane patriotskog Hamasa: Teroristi domorodci Hrvati ipak nisu iseljeni

Mostar – Dana 18. rujna slavimo nesvakidašnju obljetnicu – pokušaj osvajanja Mostara od strane patriotskog pokreta Hamasa koji je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -