Petak, 3 svibnja, 2024

Papa prihvatio ostavku čileanskoga kardinala Ezzatija

Must Read

Žrtve zlostavljanja u Crkvi optužuju salezijanca Ezzatija, kao i njegova predšasnika u službi nadbiskupa Santiaga, kardinala Francisca Errazuriza, da su godinama štitili zlostavljača i sabotirali istrage.

Ricardo Ezzati Andrello Foto: Vatican News

Kardinal Ricardo Ezzati Andrello (77), pod pritiskom javnosti u vezi sa slučajem zlostavljanja u Katoličkoj Crkvi u Čileu, povukao se s čela Nadbiskupije Santiago.

Papa Franjo prihvatio je njegovu ostavku, a za apostolskoga administratora imenovao franjevca kapucina Celestina Aosa Braca, dosadašnjega biskupa Copiapa na sjeveru Čilea, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice u subotu 23. ožujka.

Žrtve zlostavljanja u Crkvi optužuju salezijanca Ezzatija, kao i njegova predšasnika u službi nadbiskupa Santiaga, kardinala Francisca Errazuriza, da su godinama štitili zlostavljača i sabotirali istrage, što kardinal Ezzati odlučno niječe. U petak 22. ožujka sud u Santiago de Chileu odbio je Ezzatijev zahtjev za obustavom istrage povezane s optužbama protiv njega, prenio je Vatican News. Riječ je o slučaju bivšega kancelara nadbiskupije Santiago Oscara Munoza Toleda optuženog za zlostavljanje i uhićenoga u ljeto 2018. godine.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -