Nedjelja, 5 svibnja, 2024

HDZ O HASANBEGOVIĆU: Ideološkim sektaštvom i ekstremizmom produbljuje podjele, a šuti o izboru Komšića

Must Read

HDZ je reagirao na istup svog nekadašnjeg člana Zlatka Hasanbegovića koji je HDZ okrivio za zabranu održavanja mise na Bleiburgu. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘U nedostatku bilo kakvog programa na dobrobit hrvatskih građana, g. Zlatko Hasanbegović nerijetko se u želji za malo medijske pozornosti isticao lažima spram drugih. Ali, jučerašnjim podmetanjem na Novoj TV da iza zabrane održavanja mise na komemoraciji u Bleiburgu tobože stoji predsjednik HDZ-a i Vlade RH Hasanbegović je u prizemnosti i besramnom politikantstvu nadmašio samog sebe.

HDZ je jasno poručio da u cijelosti podržava pismo kojim je Hrvatska biskupska konferencija izrazila duboko neslaganje s odlukom Katoličke crkve u Koruškoj te ocijenila da uskraćivanje mogućnosti molitve za žrtve te velike tragedije hrvatskog naroda znači nepoštivanje žrtve i gubitak osjećaja za patnju nedužnih. Promptno smo i najavili da ćemo putem svojih predstavnika u Hrvatskom saboru, kao pokrovitelju komemoracije, sjesti s organizatorima obilježavanja Bleiburške tragedije – Počasnim bleiburškim vodom i HBK-om – kako bismo pokušali zajednički naći rješenje.

Umjesto da kao saborski zastupnik bar malo energije uloži u traženje rješenja za ozbiljnu situaciju koja bi nas zajedno trebala žalostiti – slično kao kada se ni riječju nije osvrnuo na ozbiljni problem neravnopravnosti Hrvata u BiH uslijed izbora Željka Komšića – Hasanbegović odluku Katoličke crkve u Koruškoj, s kojom HDZ nema niti može imati ikakve veze, pokušava zloupotrijebiti za stjecanje sitnih dnevnopolitičkih bodova, svjedočeći da su mu kratkotrajna medijska pozornost, obračuni i vlastiti kompleksi važniji od dostojanstvenog komemoriranja žrtava komunističkog režima.

Najgore je od svega to što su upravo Hasanbegović i njemu slični svojim ideološkim sektaštvom, ekstremizmom i produbljivanjem podjela u društvu pridonijeli tome da se hrvatskim biskupima onemogući služenje mise na Bleiburgu, a hrvatskim ljudima da primjereno komemoriraju svoje žrtve. Ujedno time rigidnim ljevičarima poput Krešimira Beljaka ili Dalije Orešković daju verbalno streljivo za tvrdnje o „zloupotrebi pijeteta“ ili „političkoj instrumentalizaciji“ komemoracije.

Suvremena hrvatska država temelji se na Domovinskom ratu i državotvornom učenju dr. Franje Tuđmana, na općecivilizacijskim vrijednostima poštovanja svih žrtava i odgovornom suočavanju s prošlosti, a ne na naslijeđu propalih totalitarnih režima’, stoji u priopćenju HDZ-a./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -