Utorak, 28 svibnja, 2024

ZBOG MIGRANATA BiH u potpunosti zatvara svoju istočnu granicu, pomaže i Mađarska

Must Read

Bosna i Hercegovina će iskoristiti sve raspoložive kapacitete kako bi pojačali kontrolu i nadzor na istočnoj granici i spriječili ulazak ilegalnih migranata, zaključak je Operativnog stožera za pitanja migracija u BiH održanog danas.

S obzirom na operativne podatke o broju migranata u Grčkoj i kretanju migranata na balkanskoj ruti, jačanje kontrole granice je označeno kao glavni prioritet u rješavanju migrantske situacije.

Zbog toga je zatraženo od Granične policije da za slijedeći sastanak Stožera dostavi analizu o potrebnom broju policijskih službenika kako bi se u potpunosti zatvorila 600 kilometara duga istočna granica, a koja će biti proslijeđena Vijeću ministara BiH, prenosi Fena.

Predsjedatelj Stožera i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić upoznao je prisutne i s ponudom mađarske vlade da uputi kao ispomoć određen broj policajaca, koji bi vršili monitoring granice bez oružja i policijskih ovlasti.

Stožer je prihvatio ovu ponudu u uskoro će u proceduru Vijeću ministara i Predsjedništvu BiH biti upućen prijedlog sporazuma.

U prva dva mjeseca ove godine u BiH ušlo 2.260 migranata i što je povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Trenutno se u BiH nalazi oko 3.500 migranata i svi su smještenu u osam prihvatnih centara, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -