Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Američka ambasada u BiH: Odbacujemo bilo kakvu podjelu BiH

Must Read

SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović izjavio je jučer da je treći entitet realna mogućnost za BiH i da o tome treba razmišljati.

“Ja mislim da bi to bilo rješenje koje bi bilo prihvatljivo svima”, rekao je Čović gostujući na Hrvatskoj radio-televiziji.

Za komentar na ovu Čovićevu izjavu televizija ratnog vođe Mostara, Safe Oručevića  je danas zatražila stav Amabsade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Odgovor iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH Safi Oručeviću prenosimo u cijelosti:

“Stav SAD o ovom pitanju je poznat i ostaje nepromijenjen. SAD su posvećene principima Daytonskog mirovnog sporazuma – Bosni i Hercegovini kao demokratskoj, multietničkoj, suverenoj i nezavisnoj državi sa dva entiteta, tri konstitutivna naroda, te sa neupitnim teritorijalnim integritetom.

Mi odlučno odbacujemo bilo kakvu daljnju geografsku podjelu BiH, uključujući i mogućnost formiranja trećeg entiteta, te se snažno protivimo reorganizaciji zasnovanoj na etničkim principima”, navodeno je u reakciji ambasade SAD-a u BiH.

 

Safa Oručević je bio ratni lider Mostara. Povezan s najvišim strukturama u zemlji. Koje su opet bile povezane s El Mudžahidom. Koji je opet 2001-e, jedan dio njih sudjelovao u napadu na WTC tornjeve. U Istočnom Mostaru  je jednom prilikom streljano 17 Hrvata, vojnika, iz Zenice.Koji nisu htjeli pucati na HVO sa ABIH puškama.

Ovo nije jedini zločin urađen u Istočnom Mostaru. U današnjem sudu u Mostaru bio je logor Armije BIH. Neki ljudi su zapaljeni na krovovima Istočnog.

Haaški sud nije kaznio zločine počinjene u Istočnom Mostaru. Niti jedan. Sud BIH ostao je također jako skroman po tom pitanju. Nisu kaznili ni zločine iz Musale u Konjicu niti muzeja u Jablanici. Nitko nije odgovarao po komandnoj odgovornosti kao u slučaju HVO-a i VRS-a.

Ovo nije prvi put da SAD ambasada daje izjave ratnim licima u  BIH. Svojedobno su čak dali priopćenje čovjeku s američke crne liste, i suradniku Bin Ladena, kako se Alispahića spominje u CIA-inim spisima.

Nedavno je haaški tužitelj Scott proveo divan dan sa Safom Oručevićem u Mostaru. Jelo se. Pilo se. Plesalo se.

Tužitelj nepristranog suda. Suda koji smatra da su se djeca u Grabovici poubijala sama. Ili ih je poubijao HVO.

Podržavamo rad US ambasade. Al žao nam je da se druže s ratnim protagonistima i ljudima koji su se susretali s onima koji su se susretali s onima koji su 9/11 izvršili napad na WTC tornjeve.

To je baš loše i šalje lošu poruku građanima BIH koji nemaju nikakvih kontakata s ljudima poput Bin Ladena.

A 9/11 2001-e nisu bili u NYC niti kontaktirali s napadačima na WTC.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

JEDAN KANDIDAT ZA PLENKOVIĆEVOG MINISTRA MANJE: Zbog sumnje na korupciju uhićen bivši pomoćnik hrvatske ministrice kulture

EPPO je, ne navodeći njihove identitete, izvijestio da su sva trojica uhićena u ponedjeljak na zahtjev Ureda koji je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -