Petak, 3 svibnja, 2024

POLICIJA NA NASILJE UZVRATILA SUZAVCEM Novi prosvjed “žutih prsluka” u Francuskoj izmakao kontroli

Must Read

U francuskom gradu Rouenu policija je na prosvjednike, takozvane “žute prsluke”, ispalila suzavac.

“Žuti prsluci” su u subotu opet izašli na ulice u Francuskoj. Na ulicama gradova su, prema pisanju francuskih medija, deseci tisuća ljudi.

Vrlo napeto je u gradu Rouenu. Prosvjed je vrlo brzo izmaknuo kontroli, prosvjednici su se sukobili s policijom. Policija je na prosvjednike bacila suzavac, piše RT.

Lokalni mediji javljaju da prosvjednici bježe i pregrupiraju se. Velika grupa “žutih prsluka” je, nešto dalje od mjesta sukoba, hodala ulicama mašući francuskim zastavama uz uzvike protiv vlade.

U Parizu su prosvjedi “žutih prsluka” u subotu mirniji od onih koji su održani posljednjih tjedana, na Elizejskim poljanama okupilo se stotinjak prosvjednika.

Pokret “žutih prsluka” koji je počeo kao skup protiv povećanja cijena goriva pretvorio se u prosvjede protiv politike francuske vlade diljem zemlje.

Macronova vlada je u međuvremenu odustala od poskupljenja goriva, no prosvjednici ustraju na više zahtjeva od kojih su manji porezi i ostavka francuskog predsjednika Emmanuela Macrona./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -