Srijeda, 29 svibnja, 2024

Republika Srpska dobila novu vladu

Must Read

Nova Vlada Republike Srpske (RS), čiji je premijer Radovan Višković, izabrana je kasno sinoć u Narodnoj skupštini RS.

Nakon 13 sati zasjedanja, pola sata iza ponoći, za izbor Viškovića je glasalo 54 poslanika, protiv je bilo devet, a suzdržanih je bilo četvero poslanika.

Izbor članova nove Vlade podržala su 54 poslanika, protiv je bilo 13, a dva suzdržana.

U entitetskoj vladi je osam ministara iz SNSD-a, troje iz Socijalističke partije (SP), dvoje iz Demokratskog narodnog saveza (DNS), te po jedno iz Demokratskog saveza -Demos, Ujedinjene Srpske (US) i Narodnog demokratskog saveza (NDP).

Kada su u pitanju SNSD-ovi kadrovi, Dragan Lukač ostaje ministar unutrašnjih poslova, nova ministrica finansija je Zora Vidović, resor pravde i dalje će voditi Anton Kasipović, a ministar zdravlja i socijalne zaštite je Alen Šeranić.

Novi ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Boris Pašalić, a na čelu resora građevine, prostornog uređenja i ekologije ostaje Srebrenka Golić.

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju je Zlatan Klokić, a novo Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje vodit će Srđan Rajčević.

Troje socijalista u Vladi RS-a predstavljaju Petar Đokić, koji će voditi Ministarstvo energetike i rudarstva, Duško Milunović je novi ministara rada i boračko-invalidske zaštite, a Sonja Davidović je nova ministrica porodice, omladine i sporta.

DNS-ov NeđoTrninić ostaje u resoru saobraćaja, a Lejla Rešić u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave.

Ministar privrede i preduzetništva je NDP-ov Vjekoslav Petričević, a ministrica trgovine i turizma je Dragica Kovač, iz DS-a, nove stranke Nedeljka Čubrilovića, dok je iz Ujedinjene Srpske ministrica prosvjete i kulture RS-a Natalija Trivić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -