Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Filmska pljačka: Mira ukrala tri milijuna eura, a njemačka policija joj nije vjerovala

Must Read

Mira je ukrala tri milijuna eura, prijavila se policiji koja joj nije povjerovala i na kraju je rekla da je imala slom živaca te da se ne sjeća gdje joj je novac

Scenarij bolji nego u filmu odvijao se u ponedjeljak na Zemaljskom sudu u Aschaffenburgu dok je optužena Mira O. prepričavala kako je tvrtki za koju je radila ukrala gotovo tri milijuna eura te ih odnijela u ruksaku, a onda na njih zaboravila.

Mira O. (54) je 10. ožujka ove godine izvela spektakularnu pljačku. Iz sefa u zaštitarskoj tvrtki IWS Werkschutz u njemačkom Aschaffenburgu uzela je tri milijuna eura i otišla doma. Novac dosad nije nađen, no Miri sada sude. Ona je sudu rekla da se na poslu u spomenutoj tvrtki osjećala da ju mobingiraju.

– Osjećala sam se da me iskorištavaju i mobingiraju. Te kobne subote sam bila van sebe i uzela sam kolegici ključeve od sobe u kojoj svoj novac čuvaju HypoVereinsbank, Postbank i Volksbank iz obližnjeg Frankfurta. Novac sam stavila u svoj ruksak i izašla sam iz firme. Prošla sam pored zaštitara, ali nas oni nikada nisu kontrolirali – rekla je Mira na sudu.

Već u autu, dodaje, bilo joj je jasno da je napravila veliku glupost.

– Ludila sam, vozila sam se okolo, hodala. Ujutro sam otišla na policiju i rekla sam da sam pokrala poslodavca – rekla je Mira sudu. Ali policajac u 18. frankfurtskoj postaji joj nije povjerovao i poslao ju je kući.

– Kolega je nije dobro slušao niti shvatio ozbiljno, samo je napisao formalni zapisnik i savjetovao joj da potraži pravnu pomoć – rekao je glavni istražitelj Michael S. (32).

U ponedjeljak su nakon kobne subote u ožujku u tvrtki u kojoj je Mira radila shvatili da nedostaje velika količina novca. Na snimkama su vidjeli kako je Mira tijekom smjene ‘spakirala’ 30-ak paketa s novčanicama od 200 i 500 eura.

Mira je za to vrijeme tražila odvjetnika. Tri dana nakon pljačke su ju policajci priveli. Rekla im je da je psihički slomljena i da ne može reći gdje je novac. Hipnozu je odbila. Krenula je potraga za njezinim ruksakom, ali je bila bezuspješna. Policija je shvatila da su Mira i njezin muž još 2014. bili osumnjičeni za pranje novca.

Muž, koji živi na Kosovu i radi kao trgovac automobilima, je od Mire dobio pola milijuna eura u gotovini, ali nije rekao za što treba novac. Rekao je da je novac dobio od kuće koju je Mira prodala. Njegova vozila Mercedes E 250 i VW Touareg bili su na Kosovu i u Švicarskoj te istražiteljima nedostupni.

Presuda Miri O. se očekuje u petak, a mogla bi dobiti do 10 godina zatvora.

Frankfurtski mediji s velikim zanimanjem izvještavaju o ovom slučaju. Bild u šaljivom tonu piše kako bi Miri O. na pljački mogli pozavidjeti i šefovi velikih kriminalnih bandi i klanova.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -