Subota, 4 svibnja, 2024

Zovko: Jednom narodu oduzeta su prava koja mu pripadaju

Must Read

Zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko sinoć je sudjelovala na plenarnoj sjednici u Strasbourgu gdje je izrazila zabrinutost zbog ishoda izbora u Bosni i Hercegovini i mogućih posljedica na temelju prvih reakcija pojedinih izabranih dužnosnika u Sarajevu.

Tijekom rasprave zastupnica Zovko navela je da će Hrvatska,  kao  članica Europske unije te kao jamac Daytonskog Pariškog mirovnog sporazuma, nastaviti budno pratiti razvoj situacije u ovoj zemlji  i njezin utjecaj na mir i stabilnost.

“Ohrabrena izjavom Mogherini i Hahna o poštivanju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o slučaju Ljubić, pri formiranju Doma naroda smatram da je krajnje vrijeme da se donese izborni zakon kako bi Bosna i Hercegovina izbjegla produbljenje krize. Svako daljne nepromišljeno podržavanje aktera koji podupiru dva ekstrema, centralizaciju i separatizam, vodi ka polarizaciji zemlje“, naglasila je zastupnica Zovko. Pozvala je na konačno razmatranje  položaja treće  konstitutivne zajednice koja je kroz povijest uvijek birala sredinu između dva spomenuta ekstrema i predvodila zemlju Euroatlantskim integracijama.

“Jednom narodu oduzeta su prava koja mu pripadaju, uslijed cijelog niza promjena izbornog zakona u posljednja dva desetljeća. Smatram da Bosna i Hercegovina može prevladati postojeće probleme samo ako se sve tri konstitutivne zajednice slože  i osiguraju da svaka od njih ima jednak ulog u državi“,  izjavila je Zovko.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -