Utorak, 22 listopada, 2024

Na prosvjedu u Vukovaru očekuje se 20 tisuća ljudi

Vrlo
Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru će se danas (subota) u 14 sati održati prosvjed zbog neprocesuiranja počinitelja ratnih zločina i po tom pitanju nezadovoljstva radom državnih institucija.

Prema procjenama, očekuje se da će na prosvjed u Vukovar doći oko 20 tisuća ljudi iz svih krajeva Hrvatske. Penava je pozvao na miran prosvjed bez političkih poruka mržnje i nesnošljivosti.

Kako je najavljeno, govorit će samo Penava, a stradalnici Domovinskog rata, sudionici i žrtve iznosit će svoja potresna svjedočanstva.

Večer uoči najavljenoga mirnog prosvjeda koji je potaknuo vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju ratnih zločina u gradu na Dunavi prošla je mirno, a policija očekuje da će i prosvjed proteći mirno.

Prema riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Domagoja Džigumovića, policija očekuje da će prosvjed proteći u mirnom ozračju te će njezini djelatnici uglavnom biti angažirani na osiguravanju prometne protočnosti koja će u Vukovaru biti znatno otežana jer su u tijeku radovi na mnogim prometnicama i gradskim ulicama.

Gradska uprava priopćila je da će se autobusi moći parkirati kod negdašnjeg hotela “Dunav”, a osobni automobili u okolnim ulicama te na mjestu negdašnje tržnice u središtu grada, prenosi N1.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Britanija će dijeliti injekcije za mršavljenje pretilima kako bi postali konkurentniji za naći posao

Velika Britanija je u posljednje vrijeme usmjerila pozornost na krizu pretilosti s novim pristupom – korištenjem injekcija za mršavljenje...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -