Utorak, 28 svibnja, 2024

POTVRDILO TUŽITELJSTVO: Isticanje zastave hrvatskog naroda nije kazneno djelo

Must Read

Napokon je jedna pravosudna institucija javno obznanila kako zastava hrvatskog naroda u BiH nije ilegalna. A koliko je hrvatski narod u BiH slobodan, najbolje pokazuje sama činjenica da se uopće raspravlja o legalnosti zastave hrvatskoga naroda.

“Novinarka” Štefica Galić podnijela je Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog isticanja zastave nekadašnje Herceg-Bosne, odnosno današnje zastave hrvatskog naroda u BiH. Dobila je odgovor da djelo koje je prijavila nije krivično djelo.

Kao odgovor su iz Tužiteljstva HNŽ naveli da su pripadnici FUP-a obavili razgovore s nadležnim osobama iz službi za komunalne i inspekcijske poslove HNŽ i ustanovili da se neovlašteno postavljanje zastava sankcionira kroz prekršajni postupak.

“Nije propisana krivična odgovornost za isticanje drugih zastava na teritoriji BiH, a ni Zakon o zastavi BiH ne propisuje krivičnu odgovornost za isticanje druge zastave”, navodi se između ostalog u odgovoru Štefici Galić, prenosi Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -