Nedjelja, 5 svibnja, 2024

​POSUŠJE: Općina koja ima dobar turistički potencijal

Must Read

Predsjednik Općinskog vijeća Posušja Ivan Lončar kazao je u razgovoru za zagrebački portal Direktno.hr kako ta hercegovačka općina namjerava pokrenuti niz projekata koji bi trebali povećati broj zaposlenih, razvoj gospodarstva i ostanak mladih.

– Suradnja u Općinskom vijeću je dobra, a vijećnici se ne bave jeftinim strančarenjem i skupljanjem političkih poena. Nema problema koji su bili prisutni u prijašnjim sazivima. Naravno, dolazi do manjih prepirki kada se donosi proračun općine, ali glavne razvojne točke određujemo zajedno – rekao je Lončar.

Kazao je i da općina ulaže značajan dio sredstava u razvoj infrastrukture, vodovodne mreže, grijanja u školama i zgradi Općine te istaknuo važnost manifestacije ‘Posuško lito’ koja je jedna od najposjećenijih manifestacija u okruženju.

Lončar je istaknuo i potencijale Posušja kao turističkog mjesta koje zahvaljujući blizini Jadrana i Blidinja može razvijati i ljetni i zimski turizam.

Naglasio je i problem trenutnog zakona o turizmu koji bi Posušju pomogao da još bolje promovira postojeće prirodne ljepote, ali i nezavršeni granični prijelaz s BiH strane.

Kazao je i kako je Posušje općina s najmlađom populacijom stanovništva te da je to ključni razlog za daljnji rad na razvijanju općine./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -