Nedjelja, 28 travnja, 2024

STRAVA U NJEMAČKOJ: Nožem napadao putnike u autobusu, najmanje 14 ozlijeđenih

Must Read

Lübecker-Online piše da je, prema njihovim informacijama, napadač rekao da je iz Irana te kako je u 30-im godinama.

Kako javlja njemački Bild, jedan muškarac naoružan nožem u njemačkom gradu Lübecku napao je ljude u busu, prenosi Index.hr.

Da je do napada došlo potvrdila je i policija pokrajine Schleswig-Holstein, koja kratko javlja da je velik broj policije na terenu te kako će više informacija biti dostupno uskoro.

Bild pak javlja kako nema mrtvih, ali kako je 14 osoba ozlijeđeno u napadu. Dodaju i kako su 2 osobe teško ozlijeđene. Bild se poziva i na izjavu glasnogovornika policije koji je rekao kako u napadu nitko nije ubijen, dok više informacija o stanju ozlijeđenih još uvijek nije dostupno.

 

“Imao je kuhinjski nož”

Lokalni portal Lübecker-Online prenosi izjave očevidaca.

Jedna žena im je ispričala kako je bus bio pun putnika kada je odjednom jedan od putnika ispustio ruksak na pod busa, izvadio nož i napao ljude.

“Vozač busa odmah je zaustavio bus, a napadač ga je napao. Uspio je otvoriti vrata busa kako bi putnici mogli pobjeći. U blizini se našlo i vozilo policije, a policajci su vidjeli što se događa i odmah su uhitili napadača”, izjavila je.

Osim njezine izjave, prenose i izjavu 87-godišnjeg Lothara H. koji je rekao kako su putnici vrišteći bježali iz busa.

“Bilo je grozno. Onda su odvedeni ozlijeđeni. Napadač je imao kuhinjski nož”, rekao je.

Lübecker-Online piše da je, prema njihovim informacijama, napadač rekao da je iz Irana te kako je u 30-im godinama.

Ruksak se dimio?

Prema pisanju lokalnog lista,počinitelj je iza sebe ostavio zadimljeni ruksak koji je odmah ugašen, a dodaju i kako je u njemu bila zapaljiva tekućina. Jedna svjedokinja iz autobusa je lokalnim medijima dala sljedeću izjavu:

“Jedan od napadnutih je baš ustao sa svojeg mjesta da bi ga prepustio starijoj gospođi, i tada ga je počinitelj ubo nožem u prsa. Bilo je to klanje”, izjavila je.

U međuvremenu ponovno su se oglasili iz policije i potvrdili kako je došlo do incidenta.

“Došlo je do incidenta u javnom busu u Lübecku. Ljudi su ozlijeđeni. Nitko nije ubijen. Napadač je svladan i trenutno je u pritvoru. I dalje smo na mjestu događaja i nastavit ćemo izvještavati”, poručili su.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

U MEĐUNARODNIM odnosima postoji jedno nepisano pravilo: uspjeti u dovođenju nekoga u zabludu, obmanjivanju ili podvaljivanju neistine jednako je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -