Srijeda, 29 svibnja, 2024

Zlatko Hasanbegović: ‘Neće nama u Skupštini docirati o Dinamu oni koji su navijali za klubove iz Beograda!’

Must Read

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Skupštine Grada Zagreba bit će i privatizacija Građanskog nogometnog kluba Dinamo. Oko prijedloga zaključka o GNK Dinamo, Neovisni za Hrvatsku ušli su u sukob s oporbom koju čine SDP, Radnička fronta i Zagreb je naš. Do prijepora je došlo u trenutku kada su Neovisni za Hrvatsku vlastiti prijedlog zaključka o Dinamu povukli s dnevnog reda. Portal Zagreb.info upitao je Zlatka Hasanbegovića da pojasni što se zapravo dogodilo, a on je kratko prokomentirao situaciju.

Stvorena je lažna afera da su Neovisni oko pitanja Dinama pristupili političkoj trgovini. O tome ćemo sutra govoriti na Gradskoj skupštini. U Skupštini danas sjede tri čovjeka iz Neovisnih koji su odrasli na tribinama. To smo Davorin Karačić, Krešimir Kartelo i ja. Smiješno je da nam o ljubavi prema Dinamu dociraju oni koji ili nisu navijali za Dinamo (da ne kažem za koje klubove u Beogradu su navijali), ili ono koji nikad u životu nisu bili na stadionu. Svaka čast Tomaševiću i Radi Borić, ali da bi na sebe mogli preuzeti priču o Dinamu, trebao bi pohoditi barem jednu utakmicu. Siguran sam da nikad u životu nisu kročili na Maksimir, a ni na bilo koji drugi stadion, rekao je Hasanbegović za portal Zagreb.info te naveo razloge zašto neće podržati prijedlog oporbe:

Nećemo ih podržati jer mi imamo svoj prijedlog zaključka u koji se, spletom nesretnih okolnosti, u zadnji čas, pet minuta prije glasovanja i mimo svih dogovora, uključila oporba; SDP, Tomašević i Rada Borić. Njihov prijedlog potpuno je neprihvatljiv. Oni ga koriste za političku promociju, a s Dinamom pri tome imaju veze kao vi i ja s Lujem 14. Tri minute prije glasovanja o našem prijedlogu počeli su petljati s amandmanima. Cijela ova priča nema veze s Dinamom već s odnosima političkih snaga te s mojim političkim ‘prijateljima’ iz dijela kulturnog miljea koji teško podnose činjenicu da je pročelnica za kulturu postala članica našeg kluba Ana Lederer. Uršu Raukar i Vilima Matulu ne zanima Dinamo, već nešto sasvim drugo čemu smo mi iz Neovisnih prepreka. Otud nezadovoljstvo i stvaranje zablude u javnosti miješanjem krušaka i jabuka, objasnio je Hasanbegović, piše zagreb.info.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -