Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Turska oslobodila 14 studenata optuženih za širenje terorističke propagande

Must Read

Turski sud oslobodio je 14 studenata Univerziteta na Bosforu u Istanbulu, kojima se sudilo zbog protivljenja akcijama turske vojske protiv kurdske Narodne zaštitne jedinice /IPG/ u sirijskom gradu Afrinu, javili su turski mediji.

Studenti su privedeni u ožujku, pod optužbom za širenje terorističke propagande nedugo nakon što je turska vojska izvršila udare na Afrin.

Privedeni studenti su organizirali prosvijede u kampusu protiv mitinga koji su drugi studenti organizirali u znak podrške vojnoj kampanji na sjeveru Sirije.

Sudski postupak se vodi i protiv još šest studenata, koji nisu bili u pritvoru, a suđenje će biti nastavljeno u oktobru.

Turska je u siječnju započela operaciju pod nazivom “Maslinova grana”, čiji je cilj bilo protjerivanje militanata IPG, organizacije koju Ankara smatra terorističkom i za koju turske vlasti tvrde da je povezana s Radničkom partijom Kurdistana /PKK/.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -