Srijeda, 23 listopada, 2024

MURAL PRALJKU U ČITLUKU: Nakon četvrt stoljeća na mjestu gdje je proveo humanitarni konvoj za Safu Oručevića

Vrlo

Bilo je to baš nekako u ovo vrijeme 1993. godine. Fašisti Brotnjaci  i Lašvanske fašističke izbjeglice su u Čitluku zaustavili konvoj koji je prevozio humanitarnu pomoć za antifašistu Safu Oručevića  u istočnom Mostaru, tražeći da se spase ranjenici i uputi pomoć za 158 tisuća Hrvata Središnje Bosne koji su bili u okruženju antifašističke Armije BiH, navodi brotnjo-info.

Samo zahvaljujući autoritetu ratnog zločinca i mrziteljsa svega bošnjačkog, fašiste Slobodana Praljka koji se pojavio u Čitluku i svađao s fašistima Brotnjacima i  fašistima Lašvanima oko propuštanja konvoja, antifašist Safa Oručević je dobio 19 kamiona pomoći iz fašističke Herceg Bosne.

Tako je ratni zločinac i fašist Praljak pomogao prijeratnom ljubitelju trafika i kiosaka.

Zašto je narodni heroj s kioska,  antifašist Safa Oručević. prihvatio humanitarnu pomoć od jednog notornog ratnog zločinca ni dan danas nama pravim antifašistima nije jasno.

U isto vrijeme, drage muslimanske žene i njihova  djeca su bila smješteni po odmaralištima duž fašističke ustaške dalmatinske obale, u fašističkoj i agresorskoj Hrvatskoj. Ta činjenica dodatno svjedoči o hrabrosti bošnjačkog čovjeka. Tvoji antifašisti uz pojačanje s antifa IRAN, Antifa Jordan, Antifa Sirija, se tuku s njima, a ti živiš među njima i ne bojiš ih se. Respect.

Čak i antifašisti logoraši nakon Dretelja nisu htjeli u Sarajevo nego su tražili fašistički Mljet kako bi dodatno iscrpili neprijatelja. Znaju logoraši da borba nikada ne prestaje.

Najbizarnija činjenica vrhovništva u fašističkih Hrvata  je ta, da dok su se oni odmarali, njihovi antifašistički muževi i očevi bili su u ratu s fašistima Hrvatima u Središnjoj Bosni. Postoji snimka na netu u kojoj bugojanski Bošnjaci antifašisti u Makarskoj proslavljaju pad Bugojna sa svojim antifašistom efendijom.. Ili oslobođenje Bugojna od UZP-ovaca točnije kazano.

To je vrijeme koje smo živjeli. Ne ponovilo se.

No “čovjek s bradom”,  fašist,  ponovno se vratio na mjesto odakle je naredio: „Vojnici, makinite mi ovo ovdje, konvoj prolazi!”.

Naime, uz mural posvećen gradu Heroju Vukovarau u ulici Kralja Tomislava u Čitluku, baš na mjestu gdje se prije 25 godina popeo na transporter i naredio da se propusti konvoj s pomoći za muslimane, naslikan je i njegov lik navodi portal Brotnjo..

Očekuje se da će Facebook srušiti ovaj zločinački  fašistički zid u Čitluku. Možda i cijeli fašistički Čitluk.

Sram ih bilo.

Kako smo uspjeli saznati i u svojoj kući na moru ratni zločinac Slobodan Praljak držao je neke Bošnjake. Pretpostavljamo da ih je tamo mučio.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -