Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Buna – Počitelj: Širokobriješkom Heringu posao od 50 milijuna KM

Must Read

JP Autoceste donijele su odluku da ugovor za izgradnju dionice Buna – Počitelj, koja je duga sedam kilometara, dodijeli firmi Hering iz Širokoga Brijega. Istom odlukom određeno je da će nadzor nad gradnjom vršiti kompanija Aecom iz SAD-a.

Izgradnja ove dionice koštat će 50 milijuna KM, a novac je osiguran putem kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Rok za izgradnju ove dionice je 20 mjeseci.

Izvođač radova sada ima rok od 28 dana da dostavi potrebne bankovne garancije i nakon toga će početi izgradnja. Ova dionica, točnije njezin dio koji je dodijeljen Heringu, nije pretjerano zahtjevan, iz aspekta građevinske struke, uglavnom se nalazi “na zemlji” i ima tek nekoliko manjih mostova.

Kako navodi Slobodna Bosna, dodjela ugovora za izgradnju ove dionice, odnosno dijela koji će graditi Hering bio je preduvjet za potpisivanje ugovora o dobijanju kredita od Europske investicijske banke (EIB) u iznosu od 100 milijuna eura, odnosno blizu 200 milijuna KM.

Ovaj novac bit će iskorišten za izgradnju tunela i mosta Kvanj, koji se nalazi na ovoj dionici.

(www.jabuka.tv)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

NAVIJAČKE OSVETE NE PRESTAJU? Travnjak stadiona Rođeni uništen kiselinom bačenom iz drona

Nepoznate osobe su po neslužbenim informacijama sinoć dronom uništile teren na stadionu Rođeni, domu FK Velež, piše Sportsport.ba. Oštećenja su vidljiva,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -