Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Novi kodeks u školama u dijelu BiH: Zabranjene traperice , upadljiva šminka, tenisice

Must Read

Piercing u nosu, obrvama ili usnama je od sada službeno zabranjeno u osnovnim školama. Nema upadljivog šminkanja na licu i noktima, nošenja uske, kratke i izazovne odjeće po školskim hodnicima.

Zabranjene su visoke potpetice, prljava odjeća, u školu se ne smije dolaziti obnaženog trbuha i grudi. To su nova pravila propisana etičkim kodeksom koja od sad pa ubuduće učenici moraju da poštuju u jednom dijelu BiH, prenosi ATV.

“Događa se, pogotovo u ljetnim nekim danima kada je vrućina velika da djevojčice dolaze, učenice, sa majicama na bretelice ili na primjer u sandalama. Dječaci opet u bermudama. Tu im odmah skrenemo pažnju”, rekla je Blanka Janjanin, osnovna škola Radoje Domanović u Osječanima.

Slična pravila vrijede i za nastavnike. U školu moraju da dolaze poštujući točno određen modni stil. Odzvonilo je kratkim i kožnim hlačama, pa čak i trapericama što je iznenadilo mnoge. Na pitanje hoće li se, ako bude morao, odreći traperica Jugoslav Spasojević, nastavnik u osnovnoj školi Miloš Dujić iz Čelinca kaže:

“Heh, to je sad malo pitanje, jer traperice svakodnevno svi nosimo. Ne vidim razloga da muškarac ne može nositi traperice ako su uredne i čiste”.

Učiteljicu Veru zatekli smo u trenerci i tenisicama. To je samo dok traje raspust. Zna se, kaže u školi nosi suknje, košulje i sakoe.

“Evo pošto je proljetni raspust pa i mi prosvjetni radnici smo našli za pravo da se ovako sportski obučemo, jer smo krenuli u šetnju. Nadam se da nam nitko neće zamjeriti jer i mi smo ljudi kao i svi drugi”, rekla je Vera Milošević, učiteljica iz Trebinja.

Košulje, bluze i majice bez rukava odlaze u prošlost. Nastavnički modni detalj više ne smije da bude pretijesna i odjeća sa dubokim dekolteom. Nedopustiva su neprimjerena obilježja i poruke na majicama.

Ako ste nastavnik, na satove ne smijete dolaziti u papučama ili japankama. Bez obzira na to koliko je vruće morat ćete se odreći čak i tenisica.

U tekstu piše da nepoštovanje etičkog kodeksa predstavlja kršenje radne obaveze i dužnosti. Ipak nije preciziran način kontrole. Nastavnici kažu: “Bit će kao i svaki put do sad.” Oni će kontrolirati učenike, ravnatelj njih ili će po potrebi jedni drugima u zbornici biti modna policija.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -