Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Fred Matić: 'Da, moj pomoćnik je uhićen! Malo je zločina gnjusnijih od profiterstva na štetu branitelja'

Must Read
ZAGREB – Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je večeras, komentirajući današnje uhićenje njegovog pomoćnika Dinka Mikulića zbog zlouporaba u poslovima ostvarivanja braniteljskih prava, da je malo zločina gnjusnijih i perfidnijih od zlouporabe i profiterstva na štetu hrvatskih branitelja, posebno ratnih vojnih invalida.
“Je li riječ o pojedinačnom incidentu ili višegodišnjem kriminalu prepustimo da utvrdi istraga, ali želim u ime Vlade na načelnoj razini najoštrije osuditi svako nečasno ponašanje, a osobito koruptivno”, rekao je ministar. Dodao je da je posebno sramotno ako je riječ o zlouporabama na području zbrinjavanja hrvatskih branitelja.
Matić je potvrdio da je uhićen dužnosnik njegova ministarstva i najavio njegovu suspenziju , ne imenujući identitet osumnjičenog protiv kojeg je USKOK pokrenuo istragu zbog sumnje da je od sredine 2005. do kraja 2012. tražio 250.000 eura mita u zamjenu za odabiranje jedne tvrtke kao prodavatelja stanova za branitelje.
Ministar je kazao kako ne želi unaprijed nikoga osuditi ali da, s obzirom na to da je riječ o dužnosniku ministarstva imenovanom na njegov prijedlog, ima potrebu reći da je odlučan da se sve sumnje istraže do zadnjeg detalja i da svi za koje se sumnja da su sudjelovali u tome budu izvedeni pred lice pravde.
Dodao je pritom kako je nebitno tko su i što su te osobe.
Ustvrdio je da je objava Registra hrvatskih branitelja bila prvi korak Vlade i Ministarstva branitelja prema transparentnijoj politici kada su u pitanju hrvatski branitelji.
“Ova akcija USKOK-a i policije poklapa se s našim snažnim opredjeljenjem da se raščisti i razdvoji ono sveto, a to je za nas Domovinski rat, od svega onog nečasnog što se nažalost događalo i u ratu, ali i nakon njega. Da se, kako to narod u Slavoniji lijepo kaže, razdvoji žito od kukolja”, rekao je Matić.
Dodao je da je u tu, po njegovim riječima, složenu i dugotrajnu istragu USKOK-a Ministarstvo branitelja bilo aktivno uključeno i da je tijesno surađivalo s tijelima progona.
Nije mogao iznijeti detalje tog slučaja, odnosno je li riječ o pojedinačnom ili organiziranom kriminalu, niti koliko je trajala istraga.
Uhićeni dužnosnik imenovan je za pomoćnika ministra branitelja 2005.
Tereti ga se da je primao mito kao ravnatelj uprave za pravne i stambene poslove i pomoćnik ministra u čijoj je nadležnosti rješavanje stambenog zbrinjavanja hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -