LJUDSKA PRAVA NEMUSLIMANA U ARABIJI: Saudijska policija bičevat će ih jer su slavili Božić

Saudijska vjerska policija u gradu Aljuf na sjeveru zemlje na Badnjak je uhitila 41 kršćanina, strane državljane, te jednog Saudijca i jednog Egipćanina koji su se pripremali slaviti Božić. Nije baš smiješno, ali iz vjerske policije poručuju: “Hvala Bogu što smo ih uhitili na vrijeme prije nego što su počeli slavlje”. Prijete im kazne bičevanja i čak smrti.
 
Malobrojni kršćani koji su na privremenom radu u najkonzervativnijoj zemlji na svijetu, u Saudijskoj Arabiji, pokušaj skromnog slavlja Božića u tišini i daleko od očiju javnosti možda će platiti i svojim životima. Naime, saudijska vjerska policija u gradu Aljuf na sjeveru zemlje na Badnjak je uhitila 41 kršćanina, strane državljane, te jednog Saudijca i jednog Egipćanina koji su se pripremali slaviti Božić.
– Hvala Bogu što smo ih uhitili na vrijeme prije nego što su počeli slavlje – kazao je glasnogovornik vjerske policije Rezek Al-Mashi, napominjući kako su se među uhićenim kršćanima našla i dvojica muslimana koja su pod njihovim utjecajem bila u potpuno pijanom stanju.

– Osim što su učinili teško kazneno djelo pripremajući se za slavlje Božića, kršeći time šerijatske zakone i islamska načela u Svetoj zemlji, gdje Božić slave samo bogohulnici i nevjernici, otežavajuća okolnost im je i to što su utjecali na dva muslimana da konzumiraju alkohol te su ih poticali na nevjerništvo – istaknuo je Rezek.
Iako su uhićeni strani državljani, sudit će im se prema šerijatskom zakonu. A prema saudijskom šerijatskom zakonu, za ovakvo kazneno djelo, uz bičevanje, mogu biti osuđeni i na smrt jer, osim što su htjeli proslaviti Božić, konzumirali su i alkohol.