Subota, 18 svibnja, 2024

NAKON ŠTO JE OTKRIVENO DA JE BOSANAC: Je li Komšić dokaz da su Ostali zapravo povlašteni u BIH?

Must Read

Ukoliko ne promijeni iskaz u državnom zavodu za statistiku BIH, Komšić se neće moći kandidirati za još jedan mandat majorizacije nad narodom svog oca. Taj “sitni” i  naoko nebitan detalj mogao bi ga stajati kandidature.

No ne zaboravimo da je Komšić u Sarajevu, da iza sebe ima moćne prijatelje i da nekome poput njega ne bi trebao biti problem korumpirati službenika u tom zavodu.

Problem je samo, hoće li to uspjeti.

 

Podsjetimo, HMS je objavio kako od izvora bliskom Komšiću ima podatak da se prilikom izjašnjavanja na popisu 2013-e Komšić izjasnio kao Bosanac.

Ukoliko bi sada aplicirao na funkciju koja po Komšićevom tumačenju pripada, pripadniku hrvatskog naroda a ne njegovom predstavniku, onda bi uspješna kandidatura Željka Komšića ujedno rješila i slučaj Sejdić i Finzi.

Ako već nije. Jer ako je točno da je Bosanac bio 8 godina član Predsjedništva BIH to znači da pripadnici Ostalih uopće nisu diskriminirani u BIH i da su, u odnosu na broj do sada bili najbolje zastupljeni i na najboljim funkcijama.

Ukratko Sejdić i Finzi trebali bi se ispričati za tužbu pred sudom u Strasbourgu s rječima : “Nismo znali da imamo predsjednika iz reda Ostalih sve ove godine”

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

KONAČNO SE SLAŽEMO SA ZUCKERBRGOM: Facebook smatra Fra Milu Babića opasnim pojedincem, dijelom opasne organizacije ?

Nakon što smo objavili tekst "Daidžansko Zlo u Bosni, prikaz lika i djela Mile Fra Babića" od Facebooka smo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -