Subota, 4 svibnja, 2024

Turska: Troje uhićenih zbog napada

Must Read

Ankara, Istanbul – Tri osobe uhićene u Istanbulu i Ankari u svezi s bombaškim napadom na veleposlanstvo SAD. Revolucionarna narodna oslobodilačka partija preuzela odgovornost za napad
“Naš ratnik Alisan Sanli se 1. veljače 2013. žrtvovao, ušavši u ambasadu SAD, koje ubijaju narode diljem svijeta”, priopćila je turska ljevičarska skupina DHKP-C.
napadu bombaša samoubice na ulazu u ambasadu SAD u Ankari jučer su poginule dvije osobe, napadač i zaštitar, dok je jedna žena teško ozlijeđena.

Turska ljevičarska skupina Revolucionarna narodna oslobodilačke partija-front (DHKP-C) preuzela je danas odgovornost za jučerašnji samoubilački bombaški napad na američku ambasadu u Ankari, objavljeno je na internetskoj stranici koji ta organizacija koristi. Turska agencija Anadolija objavila je jučer da je napad u Ankari izveo član zabranjene militantne komunističke partije Pokret narodnog oslobođenja Edževit Sanli, koji je sebe digao u zrak aktiviravši plastični eksploziv C-4. Sanli je bio uhićen 1997. godine zbog napada na zgradu policije u Istanbulu i vojnog kompleksa Harbija. U zatvoru je 2000. godine sudjelovao u nizu štrajkova glađu, koji su se u nekim slučajevima završavali i smrću zatvorenika. Zbog narušenog zdravlja, Sanli je 2002. godine pušten na uvjetnu slobodu. U napadu bombaša samoubice na ulazu u ambasadu SAD u Ankari jučer su poginule dvije osobe, napadač i zaštitar, dok je jedna žena teško ozlijeđena.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -