Utorak, 28 svibnja, 2024

DŽEBA ZA HMS: Scotta i Izetbegovića demantiraju činjenice, nadam se da će 29. studenog istina pobjediti

Must Read

Krajem ovog mjeseca Haški sud bi trebao izreći pravosnažnu presudu šestorici političkih i vojnih dužnosnika Herceg Bosne. Predsjednik Mostarskog odbora HDZ BiH Damir Džeba, izjavio je za Hrvatski Medijski Servis kako se nada da će Prlić i ostali biti oslobođeni.

-Nadam se da će istina na koncu pobijediti i da će biti oslobođeni, kazao je Džeba za HMS.

Proteklih dana u Mostaru je boravio bivši haški tužitelj Kennett Scott, koji je ponavljao teze o tome kako je HVO bio okupator u vlastitoj zemlji, kako su HV i Hrvatska izvršili agresiju na BiH, i zato mu je bivši mostarski (do)gradonačelnik Safet Oručević, direktor Udruge Centar za mir i multietničku suradnju, uručio nagradu za doprinos miru i pomirenje. Slične optužbe preksinoć je u svom ratnohuškačkom govoru u Mostaru izrekao i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Džeba kaže kako bivšeg uposlenika i tužitelja Haaga i organizatore skupa, kao i Bakira Izetbegovića, najbolje demantira istina i činjenice o Domovinskom ratu u BiH, o početcima rata i organiziranju obrane od napada JNA, činjenice o zbrinjavanju stotine tisuća bošnjačkih izbjeglica i ranjenika, naoružavanju Bošnjaka od strane Hrvatske, kako bi, zajedno s Hrvatima, sudjelovali u obrani Bosne i Hercegovine od srpskog agresora.

-HV i Hrvatska nisu izvršili agresiju na BiH. To je zamjena teza. Bez Herceg-Bosne ne bi bilo današnje BiH. HVO je organizirao obranu na početku srpske agresije na BiH, HVO je branio Hercegovinu, Središnju Bosnu, Posavinu i druga područja. Gdje nije bilo Herceg-Bosne i HVO tu sada gotovo više da i nema Hrvata. Pogotovo ih nema gdje je djelovala zloglasna teroristička postrojba Armije BiH El Mudžahid.

Scotta i Izetbegovića između ostalog, demantira i popis stanovništva u BiH iz 2013. Pokazuje gdje i tko je zaista napravio etničko čišćenje, prvo u ratu pa poslije u miru, kojeg naroda u kojim sredinama se smanjilo ili nestalo. Popis i činjenice razbijaju trendove mitomanije, kaže Džeba.

On smatra kako ugošćavanje Scota, koji izriče teške neutemeljene optužbe s ciljem nastavka sukoba ne doprinose pomirenju i rješavanju odnosa u BiH.

-Na isti način se, od strane iste organizacije, zloupotrebljava i Stari Most a i Partizansko spomen obilježje manipulacijom od prije nekoliko dana, kaže Džeba./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -