Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

PRODANA LUKSUZNA VILA CASTELLO KOJU SU KORISTILI TODORIĆI Doznalo se koliko je za nju plaćeno, Agrokor odustao od prodaje Gazdine jahte i helikoptera

Must Read

Vila Castello, objekt u vlasništvu Agrokora koji je obitelj Todorić koristila za odmor, prodana je za 8,1 milijuna eura (plus porezi) slovačkom investitoru. To je današnja odluka privremenog vijeća vjerovnika, objavili su u Agrokoru.

Izvijestili su i da se odustalo od prodaje jahte i helikoptera koje su Todorići također koristili jer Addiko banka ima založna prava pa se to ne može prodati prije nagodbe.

Proces prodaje vile Castello odvijao se u dvije faze – u prvoj je zaprimljeno šest indikativnih ponuda od raznih međunarodnih investitora za koje je osiguran obilazak nekretnine, a druga je uključivala predaju obvezujuće ponude s rokom isteka do 16. listopada ove godine, u kojoj su nakon daljnjih pregovora s potencijalnim kupcima zaprimljene dvije finalne obvezujuće ponude.

Dostava obvezujućih ponuda je uključivala i uplatu od 10 posto tražene cijene i parafiranje ugovora o prodaji.

Prethodno je izvanredna uprava objavila da vilu Castello u Medveji prodaje za 7 milijuna eura bez PDV-a.

Villa Castello nalazi se u blizini plaže u Medveji, na posjedu ukupne površine 10.062 četvorna metra. Stambene površine u dva objekta je 969 četvornih metara, od čega u glavnoj zgradi dvorca 851. Uz glavnu zgradu je depadansa, odnosno pomoćni objekt za goste ili osoblje, s dva apartmana i zajedničkim dnevnim boravkom.

Glavna zgrada sagrađena je nad stijenama uz more 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Sastoji se od suterena, u kojem su servisne prostorije, poput sušione i praone rublja, prizemlja s trima salonima i kuhinjom, na prvom katu su četiri spavaće soba s pripadajućim kupaonicama dok je na drugom katu apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i kupaonicom. Najviši kat zgrade je toranj, odnosno vidikovac.

Oko zgrada su natkrivene terase s roštiljima, a podno objekata je sagrađeno pristanište za plovila s betoniranom plažom do kojih se stiže stepeništem. Sav okoliš je pomno hortikulturno uređen, s popločanim stazama preko travnjaka te pošljunčanom šetnicom iznad stijena na obali. Na livadi iznad objekata je bio improvizirani helidrom. Villa Castello se prodaje kao cjelina, zajedno s klasicističkim namještajem i umjetničkim slikama.

Pomorsko dobro uz Villu Castelo 2008. godine je odlukom Poglavarstva Primorsko-goranske županije dodijeljeno u koncesiju Agrokoru kao vlasniku kompleksa za godišnji iznos od 560.000 kuna te je ulaz bio onemogućen zidovima i metalnim šiljcima na granici kompleksa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -