Subota, 11 svibnja, 2024

Obilježena 25. obljetnica stradanja i progona Hrvata Kotor Varoši

Must Read

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović nazočio je danas s izaslanstvom u Kotor-Varošu svečanom obilježavanju 25. obljetnice stradanja i progona Hrvata iz tog kraja.

Obilježavanje obljetnice je počelo svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja svim poginulim i ubijenim Hrvatima 2. svjetskog rata i poraća, te Domovinskog rata u dvorištu župne crkve u Kotor-Varošu.

Sve nazočne pozdravio je i dobrodošlicu im poželio fra Zoran Mandić.

Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti svim žrtvama, u župnoj crkvi je održana sveta misa zadušnica za sve pale branitelje i ubijene Hrvate, koju je predvodio banjalučki biskup msgr. Franjo Komarica, uz koncelebraciju ostalih kotorvaroških fratara.

Nakon svete mise, predsjedatelj Predsjedništva BiH Čović kratko se susreo i s msgr. Komaricom. U ugodnom razgovoru zajednički je usuglašeno kako je nužno raditi na jačanju zajedništva i suradnji između svih sastavnica hrvatsko-katoličkog puka. Istaknuta je nužnost postizanja jednakopravnosti svih naroda u BiH, jer je to jedini put izgradnje uspješnije i bolje BiH, stoji u priopćenju iz Predsjedništva BiH.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

KAKO DOBRO: Neki tik-tok-fratrizani s histrionskim poremećajem pokušali su ga ocrniti a onda je Bitno.net pronašao Markovu duhovnu stvar. Postala je momentalni hit među...

Iz izvora bliskih Marku Purišiću Lasagni dobili smo potvrdu da je Marko autor duhovne pjesme 'Ne daj mi, Oče'...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -